Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:
Несъвместимите кремове – Кой с кого не се “погажда”?
Козметичните серии – комплексна грижа за кожата
Антиоксидантите съхраняват младостта на кожата
Мезотерапията – нови възможности за възвръщане на красотата
Невероятните тайни на женското тяло
Шанс да спечелите много награди
Специално интервю със звездата на агенция Xground Диляна Попова

На корицата: Диляна Попова, Xground
Фотограф: Ангел Цветанов
Прическа: Веселин Качев за Luxor
Грим: Кирил Чалъков
Стил: Краси и Ани Стефанови - Арт студио КА

Диляна ПОПОВА
настроение в лилаво

интервю: Детелина Милева

Тя е звезда на модна агенция Xground и любима жена на Дичо, вокал на нашумялата група Д2. Смята, че красотата е нещо наистина важно, нещо, което всички хора ценят. "Красивото винаги се откроява" – казва Диляна. Самата тя мечтае да преоткрива и създава красотата - изучава "Моден дизайн" в Нов Български Университет и тази година е студентка във II курс.
Надява се един ден да има собствена модна къща. Искрено й пожелаваме да успее! Красотата на Диляна наистина се открои пред нас. В началото на топлата есен се опитахме да уловим лилавата меланхолия в погледа й, а флиртуващите сърнички в ъгълчетата на устните й ни успокоиха, че буйно лято отново ще има.

Харесва ли ти да бъдеш на кориците на списания?
Да, определено е забавно!

Смяташ ли, че ти е омръзнало от банални журналистически въпроси?
Малко, защото няма какво толкова да кажа. Аз не съм примерно някаква певица, да говоря
за нови албуми и такива неща… Наистина често се случва да ме питат еднo и същo - с какво се храниш, как поддържаш добра форма, ходиш ли на маникюр и педикюр, каква козметика използваш и т.н. Казвала съм гo милион пъти и вече ми е малко…

Оттук нататък въпросите за храната и добрата форма няма да бъдат зададени в това интервю, но тези за козметиката все пак бегло ще се промъкнат.

Певиците имат ли какво да кажат?
Предполагам, че имат повече какво да кажат - за някакви песни, албуми… аз в момента просто правя сравнение с нещата, които Дичо казва по интервюта.

Какво те вдъхновява в работата ти, когато трябва да дефилираш например - облеклата, които представяш, многобройната публика, начинът, по който ти самата изглеждаш?
Всичко това, но може би наистина най-вече дрехите, защото аз искам да се развивам точно в тази насока - на модния дизайн, това е нещото, което ме влече.

Обсъждат ли се манекенките една друга зад кулисите на едно ревю?
Вероятно, но аз не смятам, че само манекенките се обсъждат - това го има навсякъде, където са събрани повече жени.

Какво мислиш за конкурсите за красота?
Вече нищо! Участвала съм на няколко и… не знам… май съм разочарована от всички тези неща, в смисъл - винаги има някаква лъжа, нещо, което не се случва по нормален начин.

Разгледах 2 списания, на които ти си на корица и на двете си облечена в Morgan. Смяташ ли, че има и други магазини, в които българката би могла да влезе и да остане доволна от дрехите, които се предлагат там?
Абсолютно - има и други много хубави вносни неща, някои български също са добри, така че има какво да се пазарува. Аз лично харесвам Benetton. Повечето момичета си имат някаква марка, на която държат и дори робуват, но за мен няма значение каква е марката или колко е скъпа дрехата , важното е тя да ми хареса, тогава си я купувам. Много от нещата преправям или пък си шия сама.

Всяка дреха ли търпи твои корекции?
Не, не, не, някои неща ми харесват точно такива, каквито са. При други, ако преценя, че нещо им липсва или ми се виждат по-обикновени, слагам някакъв акцент, който да ги отличава.

Защо според теб родните модни списания обикновено избягват да лансират българска мода по кориците си?
Поне моите наблюдения са такива. Така е може би защото дизайнерите, които правят хубави неща, се броят на пръсти. Не бих могла да говоря много за тях, но например Виргиния за мен е наистина много добра със своите булчински рокли, но това е специализирана мода. За някаква по-ежедневна, не знам… Българската марка, от която се сещам, че съм пазарувала е Енита - но тя е по-тийнейджърска, по-шарена, по-различна.

Има ли български дизайнер, който напоследък ти е направил впечатление с по-нестандартно мислене?
Най-нестандартната за мен е Мира Бъчварова. Бях на нейно ревю и наистина имаше уникални и ефектни неща.

За да успееш в света на модата, трябва да бъдеш скандален и ексцентричен.
Не, не смятам. Всъщност не знам каква точно е формулата, за да успееш в модата. Може би са нужни характер, постоянство и упоритост, да знаеш точно какво искаш. Трябва да имаш и късмет разбира се. Много момичета се захващат за това с някакви огромни очаквания и ако нищо не се случи първата година, бързо се преориентират към друг бизнес.

Ако трябва да дефилираш по бански, в спортна мода или в официални тоалети - как би се чувствала най-комфортно?
Определено спортно и в бански, ако съм в добра форма. На подиума е различно - мога да се чувствам добре във всяка дреха, ако ми стои добре и е ушита добре, но в ежедневието не би ми било много удобно в прекалено елегантни костюми и на токове.

Спомена добрата форма, притесняваш ли се за нея?
Засега не!

Работила си и в чужбина - къде хората са най-странно облечени?
Определено в Южна Корея. Първите ми впечатления за там бяха, че модата е изостанала с около 10 години. Всички момичета ходеха с едни такива трапецовидни поли под коляното, от суперстаромодни платове на квадрати например, равни обувки отпред с брошка - панделка, перли по врата, пуловерчета… въобще странни работи, които за тях бяха много елегантни. Беше ми смешно, но в същото време не мога да бъда категорична, че са били назад в модата, защото в магазините там видях неща, които в България дойдоха доста по-късно.

Значи модата е нещо много относително!
Да, нямам обяснение за това.

Кое е модното списания, което обикновено четеш?
Нямам определено списание, което да чета, защото в повечето се пишат горе-долу едни и същи неща. Купувам си списание, заради някой познат, за когото пише нещо.

Ровиш ли се из Интернет?
Не.

Кое българско тв предаване ти е най-безинтересно?
Ами, има такива за културисти, те са ми много безинтересни.

А кое не пропускаш?
Няма такова.

Да говорим ли за любовта!?
Хайде!

"Казват, че без любовта прозаичен бил света… " Така ли е според теб?
Определено! Аз съм много подвластна на любовта и ако нямам човек до себе си, се чувствам много зле.

Без какво друго е прозаичен светът?
Без приятелите.

Не смяташ ли, че дори и с любов светът си остава едно прозаично място?
Не, на мен ми е готино, на мен ми харесва животът, само да е мир! В момента не ме потиска дори и всичко това, което се случва в България, икономическите проблеми и всички тези неща… Когато имам до себе си човек, приятели и близките ми са добре, и на мен ми е много добре. Не смятам, че светът е прозаично място, само мир да има!

Ако любовта може да се изрази с думи, как би я описала?
Пак така - мир между хората! Двама души да са си близки, да могат да разговарят за всичко и да са приятели. Защото знаеш как е в повечето връзки - жената например се среща със своя приятелка и започва да споделя неща, за които партньорът ґ не знае. Аз бих искала връзката ми да достигне до такова съвършенство, че да няма неща, които да крия от партньора си и да ги обсъждам с някой друг и обратното. Мисля, че Дичо е човекът, с когото мога да постигна това.

В любовта понякога боли.
О, да! Тогава боли най-много! Човекът, който те кара да си най-щастливата на света, точно за 2 минути може да те накара да се чувстваш толкова безпомощна и сама… Това е голям парадокс - как за 2 минути един и същи човек може да породи в теб такива чувства.

Кое е специалното в Дичо?
Много неща, характерът му. Той е някакъв такъв, по-различен като мислене, като всичко…

Какво е общото помежду ви?
Това, че се обичаме, че се разбираме.

Знаят ли мъжете какво искат жените?
Не, не знаят и никога няма да разберат. Явно има и неща, които жените никога няма да разберат за мъжете. Това са две различни същества и едва ли единият може да мисли като другия, не става.

А какво искат жените?
Всяка жена иска различни неща. Аз специално искам много внимание и много да ми се показва, че съм обичана - това ме крепи.

Идеалният мъж според теб?
Смесица от Дон Жуан, Дон Кихот, новия всеобщ любимец Дейвид Бекъм? Бекъм, о, не, ужас! Не знам какъв е идеалният, няма такъв! Идеален няма! Но има човек, който може би е най-близко до твоя идеал - ти трябва просто да го откриеш.

Може ли цял живот да се обича един-единствен мъж?
Мисля, че да, но това зависи от двамата!

Дори нещата да са идеални за двама души, не смяташ ли, че изкушението винаги се спотайва някъде там?
Със сигурност има много изкушения и за двамата, но въпросът е как да се пребориш със себе си, как да устоиш. Всичко е въпрос на психика - ако сам се настроиш, няма проблеми!

Имате ли си като влюбените двойки в американските филми някаква ваша песен?
Не, нямаме си такава.

Музиката, която не ти омръзва?
Имам такива дискове - например саундтракът от филма "Криминале". Много е як и щур, него си го слушам винаги в колата и ми е супер забавно.

Има ли музика, която ти харесваш, а Дичо не понася?
Не. Той май само чалга не понася, но и аз не слушам, така че…

Пееш ли под душа?
Понякога.

Издай тайна - а Дичо пее ли под душа?
Той пее навсякъде.

Коя е музиката, в която има най-много флирт според теб?
Блусът може би. Но аз май не съм чак толкова наясно с музиката.

Ще ти прочета едно определение за Д2, публикувано в модно списание: "Бандата вече няколко години държи статуетката в дисциплината "любима група на българските моми и девойки." От такива стандартни изказвания човек ще остане с впечатлението, че българските групи се слушат само от момичета. Можеш ли да дадеш оригинално определение за Д2?
Мога да кажа само, че те се слушат от всякакви възрасти.

Ти си успял модел, можеш да шиеш сама… какво друго умееш да правиш перфектно?
О, перфектно… аз дори не шия перфектно, така че не знам кое точно правя перфектно, а и сама едва ли ще мога да определя.

Някои мъже смятат, че идеалната жена е идеалната домакиня. Заблуждават ли се според теб?
Не смятам, че е така - идеалната домакиня и дотам. Една жена трябва да притежава съвкупност от качества, за да е идеална, ако изобщо може да стане такава! Но, не е лошо да може и да готви, и да си гледа мъжа, защото всеки го иска рано или късно. И аз вече разбрах, че е така и трябва да ставам домакиня.

Какво мислиш по темата "съпружески живот"?
Не знам, ние с Дичо живеем от две години заедно и ако това е някакъв такъв живот, на мен ми харесва!

Бракът е да отстъпиш себе си на другия. Така ли е?
Може би не изцяло, защото тогава губиш самоличността си. Трябва да се отдадеш, но не и да престанеш да преследваш целите си.

Може ли сега да си говорим и за козметика?
Хайде!

Би ли споменала определени марки, без да се притесняваш, че ще им направиш излишна реклама?
Да, използвам крем за около очи на Biotherm. Продуктите им са с морски екстракти и са много добри. Иначе не използвам много някакви специални кремове - дневен, нощен, за не знам си какво… но сигурно е крайно време да започна, защото скоро станах на 23, а нали казват, че оттам се почвало - дотогава си бил уж по-млад, а след това вече и дебелееш, и кремове, и всичко…

Каква марка предпочиташ за грим?
Lancome имат много хубави неща. Има много марки, зависи какво търсиш. Предполагам, че можеш да си намериш нещо хубаво от всяка една марка.

Какъв е парфюмът ти в момента?
Donna Karan - Дичо ми го подари и той много ми пасна. На мен самата ми е трудно да си избирам парфюми.

Какво мислиш за пластичната хирургия?
Нямам нищо против.

Възрастовата граница все повече пада.
Това вече не го одобрявам, защото според мен го правят от мода, а не защото имат нужда. Ако имаш някакъв дефект, който наистина те притеснява, поправи го, за да се почувстваш по-добре и за да имаш по-високо самочувствие, но не виждам защо едно 18-годишно момиче трябва да е с огромни гърди или устни.

Твоето самочувствие добро ли е?
Да, в смисъл - нормално е и е на моменти. Зависи от настроението, понякога наистина се чувствам много добре, друг път - не.

Имаш всичко, за което може да мечтае едно момиче.
Дотук да, но това не означава, че спирам да преследвам целите си. Аз съм още малка, за да съм постигнала всичко, така че имам още за какво да мечтая.

Колко напред се простират плановете ти - за утре, за след година?
Не си правя планове, защото обикновено не се получава. Оставила съм нещата на времето.

Какво очакваш от него?
Искам много - да се развивам в модния дизайн, да успея да си направя собствена модна къща… всичко това е много сложно, но аз съм оптимист!

Твоите предимства?
Не знам, може би че съм добър и нормален човек - така хората ме възприемат много по-лесно и ме допускат до себе си, може би това е.

Твоите мании?
Свързани са с дрехите - да правя, да шия, повече дори, отколкото да пазарувам. Животните - кучетата и котките също са ми някаква мания. Имаме си и котки, и кучета.

Какво би те разтопило?
Разтопило? Ами, не знам, нещо мило!


Какво би те стреснало?
Много неща, аз съм много страхлива, страх ме е от тъмното… всичко може да ме стресне.

Какво никога не би пропуснала?
Тук блокирам, не знам.

А какво би пропуснала?
Някой фолк концерт например. Това се сетих, защото наскоро гледах, че на някакъв такъв концерт в Плевен имало ужасно много хора - 30 хиляди души. А на хубавата българска музика изобщо не могат да се съберат толкова. Това, да избереш да слушаш някакви жени, които са толкова "брутално" нагласени, ми се струва суперидиотщина!

Защо според теб ценностите се изместват толкова много?
Не мога да си обясня, явно по този начин хората се отпускат.

Смяташ ли, че чудо може да се случи всеки ден?
Да, стига да го оцениш. Ако го подминеш и не се радваш и на най-малките неща, няма да разбереш, че наистина е било чудо.

Кое е жизненонеобходимо за теб?
Родителите ми, приятелите, Дичо и неговите родители… Чисто материално - колата ми, когато съм без нея, изпадам в истерия.

Подминала ли те е жълтата преса?
О, със сигурност не ми е простила. Писаха се много неща - как съм ходела с някакъв турчин, пък Дичо на морето с някаква руса жена и как сме се разделили… И после звънят приятели, майка ми, отвсякъде питат. И всякакви такива глупости. Казвам, че за мен хората, които четат тези неща, просто са под моето ниво и нямам нужда да коментирам и да се оправдавам пред когото и да било. Трябва да си много зле, за да четеш нещо, което 90% е измислено и трябва да си луд, за да повярваш на всичко, което се пише.

Лесно ли взимаш решения?
О, не! Аз съм си Везни.

Успяла ли си да подредиш живота си?
Още не.

Ти си освободена, независима и успяла жена.
Не смятам, че съм чак толкова успяла, нито чак толкова независима, нито чак толкова освободена. Всичко е в границите на нормалното, не съм в нито една крайност.

Твоето перфектно пожелание към нашите читателки:
Поддържайте перфектен външния си вид, за да поддържате перфектна любовта на мъжа си!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!