6 тенденции в грима през есента

  6 тенденции в грима през есента

Както всяка есен и тази ще се наложи да обновите козметичния си несесер. Част от макиажа вече ще е с изтекъл срок на годност, бронзиращата пудрa и фон дьо тена ще трябва да подмените с матиращи, освен това ще трябва да се снабдите с информация за новите тенденции в грима.

Ефект "без грим"

Така нареченият естествен макиаж е любим на всички модели, когато са извън подиума. И това е съвсем логично - когато заради работата през вечер сa с няколко тежки пласта грим, в ежедневието нямат никакво желание да се "рисуват" с часове. Ефектът "без грим" се постига много лесно с добре разнесен фон дьо тен, тънък слой спирала и матово червило - това е достатъчно да прикрие несъвършенствата и да подчертае естествената ви красота.

Очи в цвят тюркоаз

Тюркоазеното беше (и продължава да е) един от хитовите цветове в летните дрехи, аксесоари и обувки. Съвсем логично с идването на есента той да се "изкачва" нагоре към лицето. Искрящите синьо-зелени сенки и моливи, съчетани с изсветлени устни, пък идват да се впишат в завръщането на дискоерата на 80-тe.

Яркочервени устни

Няма нищо по-бляскаво и тренди от червените устни. Те може да са драматично допълнение към опушени в графитено очи или пък начин да приковете вниманието към тази чувствена зона, като туширате в бледи тонове останалата част от лицето.

Пламнали бузи

Подчертаните с руж бузи придават сладко и кукленско излъчване, така че определено не вървят на дрехи в готик стил например. Ако прекалите с наситеността, може да получите и "театрален" ефект, ако това е, което търсите.

"Изтрити" устни

Обратно на предишната тенденция, някои от дизайнерите предпочитат да слеят устните с останалата част от лицето и така да постигнат по-изразителен поглед. Ефектът е познат още като nude (гол, прозрачен) и вече няколко сезона козметичните фирми лансират такива серии червила и глосове.

Плътни вежди

Азбучното правило в макиажа е да се подчертават или очите, или устните. В духа на "естествения макиаж" обаче идва и новият писък - подчертаване на веждите. И Келвин Клайн, и Вера Уанг пуснаха манекенките с есенно-зимните им колекции с почти невидим грим по лицето и добре оформени и удебелени с молив вежди. Както могат да ви уверят големите визажисти, косъмчетата над очите са в състояние да променят цялото ви лице далеч повече от всякакви други топтрикове.

  6 тенденции в грима през есента


Източник: actualno.com