Модата диктува синьо лято

През последния летен месец модата излъчи своя безапелационен победител: синия цвят. Той се превръща в запазена марка на ваканционните дни и ги оцветява в нюансите на морето. Дизайнерите ви подаряват няколко модни образа в синьо, в които можете да се превъплътите.

Секси сирена
Джон Галиано предизвиква дамите да захвърлят задръжките и да се превъплътят в образа на секси морска сирена. Прозрачни материи с фина бродерия са приказния акцент в тоалета. Богатата долна част на роклята и асиметричното рамо създават чувствена феерия за летните нощи

модата диктува синьо лято модата диктува синьо лято

Морска Лолита
Мини-гащеризоните окупираха лято 2009. Долче и Габана обаче не свършват дотук: италианското дуо се заиграва с невинността на Лолита, като обсипва тоалета с малки точки. Женствен полъх придава сатененият шал около врата.

Нежна кокетка
“Версаче” категорично намалява дължината на роклите за лято 2009. Ефирната, леко прозрачна материя и бурните волани са в стила на горещия сезон.

модата диктува синьо лято модата диктува синьо лято

Елегантен шик
“Блумарин” включва категорично синия цвят в допустимата палитра за облекло за официални поводи. Тюркоазената основа на материята е разнообразена с декорации в различни нюанси на синьо. Задължителен акцент е елек със скъсен силует.

Ефирна съблазнителка
“Келвин Клайн” създава образа на ефирна съблазнителка чрез обемни, асиметрични форми. Нежният сатен създава лятно усещане за прохлада.

Снимки:
1. Предложение на Джон Галиано, колекция пролет-лято 2009.
2. Предложение на Долче и Габана, колекция пролет-лято 2009.
3. Предложение на Версаче, колекция пролет-лято 2009.
4. Предложение на “Блумарин”, колекция пролет-лято 2009.

Фото: www.vogue.co.uk

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine