Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В НОВИЯ БРОЙ:
Нели от Огледала – Страхотна е, нали?!
Слънчев грим и бронзова кожа
Здравословен тен – съвършената грижа
Следите на времето Спрете ги!
Гладки крака – време е за епилация
Алантоинът в козметиката и дерматологията
Шанс да спечелите много награди

Фотограф – Дилян Марков
Грим – Кирил Чалъков
Прическа – Григори Кюлев – Гого за Арлет
Стилист – Радостина Радичкова


Нели от Огледала
Страхотна е, нали?!

Интервю – Детелина Милева

Да се погледне в огледалото и да остане очарована от това, което вижда там! Какво би направило една жена по-доволна, по-щастлива, по-вдъхновена?!
Всяка съботна сутрин предаването Огледала по bTV очарова зрителките си със свежо настроение и позитивизъм, и им подарява ден, изпълнен с усмивки и добро самочувствие. Едно наистина прекрасно “отражение”. С позитивна нагласа към живота, естествено излъчване и ведра непринуденост ни впечатли и репортерката на Огледала – Нели. Тя е на 29 г., зодия Везни, а слънчевата усмивка не слиза от лицето й.

Външният вид е огледалото на човешкия характер. Може би не е точно така, защото първото впечатление винаги лъже. Човек колкото и да се старае да изглежда добре външно, ако отвътре не се чувства по същия начин и нещата се разминават, просто нищо няма да се получи.

Външният вид е много важен елемент на личността. За мен наистина е много важен във всеки час на денонощието, без значение къде се намираш и какво правиш. Всъщност всеки човек е строго индивидуален и много различен. Ако за едни външният вид е най-важното нещо, за други не е точно така. Много жени за съжаление не отделят достатъчно внимание на това как изглеждат.

Огледалото ли е най-безпристрастният съдник за женската същност? Вкъщи имам шест огромни, ама наистина огромни огледала и честно казано се доверявам и на шестте. Знам, че това, което виждам в тях е истинско, а не нещо, което съм чула от някой доброжелател в кавички, който ми е казал “Колко невероятно изглеждаш!!!”, а след това се е обърнал и е коментирал, че не приличам на нищо.

Смяташ ли, че много хора се виждат в криво огледало, т.е. губят реална представа за себе си? Има такива хора и за съжаление те често стават смешни и не искат да проумеят, че е така. Понякога си вярват прекалено много, че правят нещо уникално, нещо съвършено, а такива неща няма. Никога не можеш да бъдеш сигурен, че си най-добрият в каквото и да било, дори да си се доказал. Винаги трябва да търсиш и още нещо!

Много от т.нар. български звезди всъщност забравят кои са и се доверяват прекалено много на PR-а си. Малко съм далеч от тези неща и не мисля по този начин. Все пак всеки има право на лично мнение и на свой собствен избор как да живее, какво да мисли за себе си и как да се приема – насериозно или не.

Доволна ли си от това, което ти е дала природата? Много ми се иска да бъда благодарна за това, което съм, но не съм устроена да мисля по този начин. Вечно нещо не ми харесва, искам да се получава още по-добре и по-добре!

Никога не би се подложила на пластична хирургия. Напротив, бих се подложила, защото съм може би малко по-суетна отколкото трябва и това как изглеждам ме вълнува силно.

Козметичните продукти са необходимост, а не лукс. Да, по-скоро са необходимост.

Какви козметични продукти използваш? Ако трябва да бъда честна, не използвам кой знае каква козметика за лице. Един път в месеца посещавам козметик, който се грижи професионално за кожата ми и знае от какво има нужда тя. Но... да си правя разни такива маски от яйца, зехтин и разни бабини измишльотини, да се цапам и да стоя така, като мумия вкъщи, без да мърдам и да се усмихвам – това не ми се е случвало.

Кой е за теб идеалният аромат? Не ползвам винаги един и същ аромат, защото много бързо ми омръзва. Постоянно търся нещо различно и по-разнообразно. Определено харесвам по-цитрусови, по-летни, по-леки аромати, с мирис на плодове. В момента фаворитът ми е L`Еau D`Issey на Issey Miyake.

Парфюмът ти зависи от настроението ти. Да, абсолютно съм човек на емоциите. В зависимост от това как се чувствам в момента, бих сложила аромата, който смятам, че ще подхожда на определения случай.

Колко часа дневно отделяш за разкрасяване? Разкрасяването ми отнема около два часа, не се шегувам, наистина! И обикновено винаги закъснявам заради това.

Кои са най-любимите ти цветови съчетания в грима? В ежедневието си не използвам много грим, освен спирала, тон за лице и гланц за устни в естествен цвят. Сериозен грим използвам само за предаването и той обикновено е съобразен с тоалета.

Винаги разчиташ на професионален съвет за грима и прическата си. Прическата ми почти никога не е много различна, защото косата ми е къдрава и малко трудна за каквато и да било обработка, пък и аз не правя кой знае какво с нея – малко гел или пяна. А на грима разбира се отделям специално внимание, винаги се интересувам от модните тенденции, внимавам за това как би ми стоял определен цвят... В края на краищата се доверявам най-вече на собственото си мнение.

Най-сексапилна се чувстваш, когато... се харесам в определена дреха, когато постигна цялостната визия, която ми допада.

Ходиш ли на солариум и фитнес, как поддържаш форма? Редовно и на двете – на фитнес ходя четири пъти седмично, на солариум – малко по-често. Макар че има моменти, в които нямам чак толкова време за такива неща и от време на време пропускам солариума, но все пак никога не се изоставям!

Би ли споменала някои марки козметика – твои фаворити, без да се страхуваш, че ще им направиш излишна реклама? Аз наистина не ползвам някакви козметики от типа на кремове, лосиони, тоници, балсами и всякакви такива неща, но например от лосионите за тяло много ми харесват продуктите на Dove, особено тези с брокатените частички, защото стоят много добре на тен и на слънце.

От 7-годишна тренираш художествена гимнастика. Има ли някакви ограничения, които си поставяш в храненето? Налагам си сериозни ограничения от много години насам – това ми е останало може би от спорта, когато бях на вечни диети – тренирала съм 11 години. И до ден днешен се опитвам да спазвам прилична дневна порция.

Обикновено се казва, че спортът учи на самодисциплина. Какво друго ти остана от него? Абсолютно съм съгласна с това, което казваш. Можем да добавим и силната воля, както и големият инат, който много ми пречи, но и много ми помага в определени ситуации. Търпението, на което също се научих – да мога да дочакам момента, в който ще се случи каквото трябва.

Дошъл ли е моментът? Не знам и може би никога няма да го разбера, защото винаги ще искам още и още нещо да се случи...

Как си почиваш най-добре? Когато съм на море, на плаж, когато не правя нищо. Най-много ми харесва на Слънчев бряг.

Можем ли да кажем, че ти си суетна жена? Да, абсолютно!

А разглезена жена ли си?… (смее се) Ами да, но искам да съм още по-разглезена!

Винаги вземаш правилните решения. Не.

Справяш се добре в живота. Напоследък ми се налага да го правя, защото нямам кой знае какъв избор. Не се грижа само за себе си, а и за малкия си син, който е на 6 години и му е трудно сам да отговаря за себе си. Определено съм много по-отговорна, отколкото преди 5-6 години.

Коя е безупречната жена? Няма такава и не може да има, такива са само богините. Не мога да си представя някаква жена – абсолютно идеална във всяко отношение. Няма перфектни хора, макар някои да се мислят за такива.

Обиждал ли те е някой писач от жълтата преса? До момента честно казано не. Не съм попадала на материал, в който да съм обсъждана по начин, който да не ми допада.

Но все пак си била обект на жълтите вестници? Ако имаш предвид вестници от типа на Сензация, ШОК и подобни, много често присъстваме там в комбинация с Радост, постоянно ни спрягат, как се мразим и т.н. Но това е измишльотина, при това абсолютно безпочвена. С Радост сме в много добри отношения не само в предаването, но и извън него. Заедно сме, защото ни е приятно и много често си организираме пътувания. В събота и неделя също сме заедно. Прекарваме чудесно и нямаме проблеми от типа на женска ревност – защо тя е нещо по- от мен, а аз не съм. Между нас няма такива съреднования.

Постоянни фаворити на жълтата преса са Лили Иванова и Слави Трифонов. На какво ниво сте спрямо тези два корифея, какво е вниманието към вас? Почти не обръщам внимание на вестниците, в смисъл почти не чета вестници, такива пък още по-малко. Научавам от разни хора и познати, които са чули или прочели нещо.

Можеш ли да бъдеш злопаметна към човека, който е написал такива неща? По принцип не съм такава. Обикновено, когато нещо много силно ме дразни, ядосва или не ми харесва, то е просто за самия момент. И ако този човек в този момент е някъде около мен, ще съм малко по-груба от нормалното, но то ще бъде с основание при всички положения.

Ето ти един любопитен факт – в по-миналия брой правих интервю с Гала, което после бе препечатано в жълтото издание Сензация Контра, подписано с друго име, с добавени жълти измислици и разработки. Смяташ ли, че това интервю, което правим с теб, ще прочетем и другаде след това, преиначено и подписано от друг? Нямам представа. Не искам да обиждам никого, защото всеки смята, че това, с което се е захванал, на него му харесва и според него е добре.

Макар че то не е добре примерно за някой друг… Да, така е. Не знам, просто... Тези хора нали и те трябва да имат за какво да пишат, за какво да разказват. В общи линии се получава така, че те намират някакъв добър материал, както в твоя случай с Гала, който е направен директно между теб и нея, взимат си го, преиначават го по начин, по който на тях им харесва, защото смятат, че именно така ще бъде интересен, любопитен и сензационен за хората, които ще го четат. И го правят само заради това, според мен – за да бъдат интересни на хората.

Но по този начин нещата се принизяват! Така е, аз не мисля, че тези издания са на някакво много високо ниво. Те се четат от определен кръг от хора – тук в никакъв случай не искам да обиждам никого. Просто всеки има право на избор.

Тази т.нар. българска жълта преса според теб журналистика ли е? Изобщо не се наемам да давам каквито и да било определения за това нещо.

Гледаш ли жълти предавания, за благозвучие наречени ексклузивни? Честно казано не. Няколко пъти гледах Сигнално жълто и не останах особено впечатлена от това, което видях.

Гледаш ли Панорама? Тя съществува ли още? (смее се)

Значи не я гледаш? Определено не я гледам. Мога да ти кажа какво гледам – гледам Приятели, гледам Женени с деца – този невероятен сериал, който също много ми допада. Обичам по-леки и забавни сюжети.

Кои са списанията, които харесваш? Обичам да чета списания, свързани именно с това, с което се занимавам в предаването – мода, красота, светски личности. Това наистина ми е интересно и го правя с удоволствие.

Следиш ли тв предавания, които би оценила като близки на вашето, например Гала? Да, Гала я следя не от чистото любопитство, с което я следят мнозина други – например с каква коса, къкъв грим и какви дрехи ще се появи, а по-скоро защото има интересни гости и теми, които се обсъждат. Сутрин, докато се приготвям, я слушам и наистина предаването й ми харесва. Елит също ми допада като предаване, защото е направено много стегнато, информацията, която се поднася, е разбираема за всекиго. Любопитно е, интересно е, има я жълтинката, клюката, но поднесени по някакъв нормален начин, а не с онези гнусни там… сещаш се!

Смяташ ли, че телевизията предлага много възможности? Определено е така, защото постоянно се срещаш с много различни хора, непрекъснато имаш нови и нови запознанства и срещи, и това по някакъв начин те обогатява. Никога не знаеш откъде и как могат да се стекат някакви обстоятелства, които да ти предложат и нещо друго освен това, което правиш в момента.

А смяташ ли, че България е страна, която предлага много възможности? Ами… не знам, не обичам да правя някакви прогнози и такъв тип изказвания, защото съм много далече от това – в смисъл, че не ме интересува кой знае колко политиката, какво се случва и как се развиват нещата, въпреки че това не е добре, тъй като аз живея тук и смятам да живея тук. Не мога да кажа, че съм недоволна от това, което работя и от начина, по който живея. Всички знаем обаче, че много хора не са особено щастливи от факта, че живеят в България.

Има разпространено мнение, че задният двор на телевизията е място, изтъкано от интриги, коя водеща ще остане, кой за какво място се бори, кой на кого е фаворит и т.н. Не бих могла да коментирам, защото сме малко далеч от тези неща, не сме вътре в самата телевизия, предаването ни е външна продукция. Мога да разказвам примерно колкото искаш за екипа, за това, което се случва около нас…

Какво би направила за своя екип? Всичко в рамките на възможностите си. Колкото и странно да звучи, в повечето случаи когато се говори за екип, който е изцяло женски (с едно изключение – Гого) обикновено се казва, че там задължително има интриги, че не може толкова жени на едно място да се разбират и да работят добре… При нас явно това е някакъв куриоз за много хора. Наистина сме си паснали и сме се сработили добре. Това исках да ти кажа и преди малко – Радост много често обича да казва: “Не мислите ли, че нашият екип е абсолютно като в сериала Приятели?!” Нещо такова сме наистина – доста сплотени и ни е приятно да бъдем заедно!

По какъв начин смяташ, че предаването ви влияе на жените, които го гледат? Мисля, че доста положително, защото темите ни са свързани именно с женската красота. Имаме много почитателки на различни възрасти – като започнем от девойките на 13-15 г. и стигнем до 40-50-годишните дами – всеки намира по нещо полезно за себе си.

Каква е целта на предаването ви – да забавлява, да отпуска, да налага нови критерии и виждания за естетика, красота, стил? Съвсем спокойно мога да кажа, че обхващаме всичко това – има и полезни съвети, и идеи за последни модни тенденции, светски хроники, финална изненада за гостите – нашата запазена марка… изобщо предаването е много забавно!

Смяташ ли, че то е убедително? Ами, след като го гледат толкова хора вече толкова години, значи спокойно можем да кажем – да! Харесвано е, хората ни се радват и искат да ни гледат, а това ни говори много. В никакъв случай, разбира се, не трябва да се самозабравяме и да си мислим, че сме много добри! Ще продължаваме да се стараем да бъдем различни и да предлагаме нещо ново и интересно всеки път!

Авангардно ли е? Много хора са го оценявали точно така като визия и стил. Нашата стилистка Роди доста се откроява от останалите.

Можеш ли да кажеш, че вие сте лидери за визия? Ще звучи малко прекалено, но определено смятам и съм сигурна, че се справяме много добре в това отношение.

Не е ли илюзия, че една обикновена жена би могла да се преобрази в истинска дама след няколко сеанса при козметик, фризьор, гримьор... Не смятам, че това е илюзия. Много е важен начинът, по който самата тя се чувства и дали изобщо иска да направи тази промяна. Ако се хареса в нова визия, едва ли би се върнала към това, което е била преди. Всяка здравомислеща жена би избрала да изглежда все по-добре и по-добре! А това разбира се изисква грижи!

Каква е твоята тайна на успеха? Не смятам, че съм успяла кой знае колко, че съм направила нещо наистина невероятно, че съм на някакви светлинни години напред... Нямам някаква определена тайна, но със сигурност мога да кажа, че усмивката и доброто настроение винаги помагат, без значение в каква ситуация си! Всички в екипа сме много позитивни личности, забавляваме се, приятно ни е и изобщо не усещам като някаква работа това, което правя в предаването.

Леденостудена красавица или съблазнителка – къде си ти според стандартните разбирания за хубост? (смее се) Ама, ти направо ме уби с тия дълбокомислени въпроси днес, имам чувството, че съм в Парламента! Трудно ми е да дам някакво определение за себе си честно казано! Чувала съм всякакви неща – че изглеждам и много секси, и много сладичка, такава кипричка, но чак пък леденостудена... не знам, но определено не ми харесва да се слагам в някаква рамка и да следвам някакъв стил, който да бъде моя запазена марка. Харесва ми да съм различна, да се променям, да експериментирам.

Модерното излъчване невинаги е много красиво. Да, има и такива моменти. Всеки го разбира по различен начин.

Би ли могла да определиш Жена на годината? В Холивуд Никол Кидман взе тази награда и освен това спечели наградата Модна икона. Тук в България ми е малко трудно да кажа, тъй като има много стойностни жени като начин на мислене, поведение, външност.

А можеш ли да определиш най-чаровната тв водеща. Лично на мен Надя от Елит ми е много симпатична. Тя съчетава някакво такова леко секси излъчване, в същото време е приятна, дори по детски усмихната.

Познаваш ли се с нея? Не сме се засичали по никакви събития, но много добре се познавам с тяхната репортерка Дона. Целият им екип е много приятен!

На тазгодишните награди Pantene Beauty Awards Руши бе избран за Най-стилен мъж? Когато го представяха, го нарекоха “модна икона”. Какво мислиш за тези глобални определения на фона на нашето локално мислене и възможности? Мисля, че се опитваме да си създаваме някаква обстановка и за малко да прелитаме далеч оттук в Холивудските зали, където се случват подобни грандиозни събития. На мен лично ми хареса – аз самата връчвах награда. За момент всички присъстващи бяха като герои от някакъв филм, в което няма нищо лошо разбира се, а напротив – трябва да има и такива събития!

Най-стилна дама на тези награди стана Белослава. Тя каза, че хубавият стил включва и любовта към живота. Може би е много права, защото ако не обичаш живота, за какво всъщност съществуваш?!

Любовта се случва само в книгите и филмите. Не, има я и в реалния живот.

Смяташ ли, че мъжете на разбират жените? Ами, някои мъже се правят, че не ги разбират, защото така им харесва. Но, Слава Богу, има и от другите, рядко са, но се намират.
Светът принадлежи на мъжете и жените трябва да бъдат доста агресивни, за да успеят в него. Не мисля така! Отдавна сме се доказали като способни и равностойни!

Смяташ ли, че съдбата е справедлива? Много често хората казват, че не е, но според мен е справедлива, защото в зависимост от начина, по който е живял, всеки един от нас получава това, което си е заслужил и не може да иска нищо повече.

Въпросът, който винаги задавам е: Какво би посъветвала жените без достатъчно самочувствие? Мога да кажа, че аз също съм жена, която няма достатъчно самочувствие и не ме е срам да го призная. Това, разбира се, в никакъв случай не трябва де се превръща в някакъв вид комплекс или фикс идея – “Ох, на нищо не приличам, виж ме сега, колко зле изглеждам… и защо изобщо съществувам!” Според мен начинът е да се стремят именно към някакъв вид разнообразие, да започнат да се харесват и да се чувстват добре не само като излъчване и визия, но и като вътрешно усещане. Така биха могли да добият и повече самочувствие. В повечето случаи обаче мъжете играят основна роля за самочувствието на една жена!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!