С кокосовото масло се отслабва здравословно!

За мнозина това звучи невероятно и дори еретично. Как е възможно да консумираме мазнини и в същото време да
слабеем? Възможно е и още как! Всичко зависи от мазнината, от нейния състав, свойства и възможности. А кокосовото масло има наистина уникални свойства. Време е да разберете за тях.

С кокосовото масло се отслабва здравословно! Малко наука

Помните ли 90-те години, когато прием дори на 1 грам наситени мазнини беше против всички правила на диетите?
Вероятно много хора все още мислят по този начин, защото сме свикнали с клишето за вредното влияние на мазнините върху здравето по принцип.

Наистина в голяма степен това няма как да се отрече - като например влиянието на мастните киселини с дълги вериги (МКДВ) върху организма ни. Когато поемаме МКДВ, които се намират в много масла от зеленчуци и семена, те се разграждат до други мастни киселини, след това се рекомбинират, влизат в кръвообращението и се отлагат директно в мастните клетки, за ужас на всички нас.

Друг вид мазнини обаче, наречени мастни киселини със средно дълги вериги (МКСДВ) имат съвсем различно влияние. Те не влизат в кръвообръщението като другите мазнини, а се отлагат в черния дроб, където веднага се превръщат в енергия, също като въглехидратите. Когато поемаме МКСДВ, тялото ни ги превръща в гориво за енергия, а не ги трупа в мастната тъкан.

С кокосовото масло се отслабва здравословно! Енергия вместо тлъстини

Чистото кокосово масло е един от най-богатите естествени източници на МКСДВ. Историята на неговия възход в диетите е много любопитна. През 40-те години на ХХ век животновъдите се опитали да го използват за угояване на добитъка си. За тяхна голяма изненада животните видимо отслабнали, но за сметка на това станали много по-енергични. След това серия научни изследвания показали, че замяна на МКДВ с МКСДВ във всекидневното хранене води до редукция на теглото и освобождаване от нежеланите тлъстини в областта на корема, при мъжете, и на бедрата и седалището при жените. Това удивително творение на природата (МКСДВ) не само се превръща в енергия, но също така оказва благотворно влияние на метаболизма - увеличава скоростта му и кара тялото да изгаря повече калории, а резултатът е значително намаляване на теглото.

 

С кокосовото масло се отслабва здравословно! Представата за диетична мазнина, която ни кара да отслабваме вместо да дебелеем, може да е странна, но точно това се случва, стига странично да не приемаме прекалено много други калории. Но почакайте! Става още по-хубаво. Научно доказано е, че МКСДВ изгарят бързо и засилват метаболизма, но по този начин ускоряват горенето и на далеч по-неприятните (като ефект за здравето и фигурата) мастни киселини с дълги вериги (МКДВ).

Замяната на някои от мазнините в дневната ни диета с кокосово масло може да се окаже едно от най-добрите решения, за да намалим телесните си мазнини.

Защото мнозина от нас нямат нужда да намаляват дневния прием на мазнини, а просто да преминат на мазнини, които са по-полезни – които ускоряват метаболизма и не допускат увеличаване на теглото.

 

С кокосовото масло се отслабва здравословно! Петорен ефект

Кокосовото масло Nature`s Way е сертифициран 100% органичен продукт. Има доказано ефективно действие в пет посоки:

1. Като диетична добавка: от 1 до 4 чаени лъжички дневно. Може да се намаже на филийка черен хляб или да се добави в зеленчукови и плодови салати.

2. За готвене: вместо олио, масло, маргарин, мас и др. мазнини за печене или пържене при температура не по-висока от 200 градуса.

3. Грижа за кожата: използва се вместо овлажняващ лосион след баня. Бурканчето с кокосово масло се загрява в топла вода за около 5 минути (може даже заедно с вас под душа) за да се втечни и след това малко количество се втрива в още влажната кожата на лицето или тялото.

С кокосовото масло се отслабва здравословно! 4. Грижа за косата: разкошна маска за коса. 1 до 2 чаени лъжички кокосово масло се разнася по цялата дължина на косата като маска. Измива се след 15-20 минути с 2 до 3 нанасяния на шампоан.

5. Като масажно масло: чудесен балсам за дехидратираната или суха кожа на тялото. Фините кокосови частици, нежно ексфолират мъртвите клетки по време на масажа.

 

Кокосовото масло Nature`s Way е:

- Генно Немодифицирано, притежава ORGANIC сертификат
- Студено пресовано, НЕ съдържа хексан
- НЕ съдържа транс- и хидрогенизирани мазнини
- Чисто Extra Virgin Oil
- НЕрафинирано, БЕЗ оцветители
- Превъзходен натурален сметанов вкус
- Съдържа частици от сърцевината на кокосовия орех

Източник: kozmetikata.com