Искрящ поглед и естествен тен

   Искрящ поглед и естествен тен

През лятото най-важното правило в грима е естествения вид, секси излъчването и свободата да бъдеш себе си, без да се притесняваш, че ще развалиш грима си. Ще се почувствате най-добре в кожата си ако успеете да постигнете свежест в макиажа.

Основа

Идеалната жена има съвършена кожа

Използвайте минимално количество фон дьо тен, не е особено приятно да се разтича по лицето от високите температури... Най-добрият вариант е да използвате хидратиращи продукти с тениращ ефект. Те поддържат необходимата за кожата влага, матират я и изравняват тена – наистина 3 в 1.

Ако кожата ви е комбинирана, този тип продукти могат да ви направят услуга, тъй като не са агресивни и ще тушират излишното омазняване, както и ще прикрият сухите части на лицето ви.

При условия, че кожата ви е мазна, трябва да имате в предвид, че тениращият хидратант, няма да ви свърши работа. Просто няма да издържи цял ден. По-добре използвайте пудра.

Всъщност, добре е какъвто и продукт да изберете, да има слънцезащитен фактор – минимум SPF 15.

Все пак хитът на лятото е минералния грим, така че можете спокойно да заложите на минерална пудра или матираща емулсия за естествен тен на лицето.

Руж

Сочен и вкусен ефект

- Светло розово
- Пастелно розово
- Праскова
- Кайсия

Идеята е ружът да добави свежест в летния макиаж, затова трябва да е максимално лек и естествен. В сравнение с предишното лято, това на 2009-та се отличава с избора на свежи тонове, вместо бронзиращия ефект досега.

Сенки

Ярка, блестяща, позитивна

Сенките за очи говорят за желание за забавление. Те са ярки и блестящи:

- Искрящо синьо
- Свежо зелено
- Наситено лилаво
- Тюркоаз

Внимавайте в избора на ярки цветове, обаче. Идеята не е да изглеждате като клоун, а по-скоро като свеж плод. Не използвайте повече от един цвят наведнъж.

Можете да изберете неутрален цвят от сенките, но ярък молив за очи или цветна спирала.

Ако искате да постигнете опушен ефект, използвайте кафяво или графит, заедно с яркия цвят, който сте избрали.

Устни

Естественият блясък е скрито оръжие

Тъй като фокусът на макиажа е върху очите, за устните използвайте само глос. И то – нека бъде с фин блясък, вместо с искрящ и тежък силиконов ефект.

Не забравяйте да сложите и балсам със слънцезащитен фактор. kozmetikata.com