Антония Петрова - Мис България 2009: B koнкурса нямаше възможност за спекулации

Антония Петрова - Мис България 2009Дали изборът й беше предизвестен и добре платен?
Какви са отношенията й с Жени Калканджиева сега – говори се, че тя е имала друга фаворитка
Нейно ли беше решението да влезе във Вип Брадър и защо си тръгна?

- Тони, ще те запитам направо и моля да ми отговориш честно - как прие коментарите в медиите, че изборът ти е предизвестен, или по-скоро - добре платен? Това нарани ли те или те мобилизира да се справяш още по-успешно с ученето и обществените ти задължения като мис България?
- Тази година, за щастие, конкурсът бе така организиран, че нямаше никаква възможност за спекулации и съмнения. Той бе проведен на 2 части - полуфинал, от които жури от 10 български
жени, излъчи 10 финалистки, и финал, на които българския народ имаше 1 седмица възможно време да избере своята победителка и да гласува за нея с есемес. За да се избегнат спекулации, имаше строг регламент, а именно: 10 есемеса от 1 телефон на ден за 1 момиче, всеки следващ се игнорира. Това се прави от независима преброителна компания, която публикува резултатите още на следващия ден след конкурса, в проценти и разпечатки. За съжаление, живеем в страна, където всичко хубаво и добре организирано трябва да се опорочи. Така се случи и сега.

- Какво е мнението за цялата тази суматоха на приятеля ти?
- За щастие, моят приятел е страхотен човек и заедно с родителите ми много ме подкрепя. Непрекъснато е до мен и е човекът, от които винаги мога да поискам съвет. Имаме много красива връзка от 4 години. Той е космически инженер по образование, занимава се със собствен бизнес. Живеем заедно. Така че не виждам причина за суматоха, тъй като за разлика от други дами, които крият по разни причини приятеля си, аз няма какво да крия, той винаги е с мен на всяко медийно събитие.

- Какви са отношенията ти с Жени Калканджиева, сега след избора ти - знае се, че тя е много толерантен човек, но също така се знае, че е имала друга фаворитка?
- Отношенията ми с Жени Калканджиева са страхотни. Аз много я харесвам, а по мое мнение и тя мен. Често присъстваме на светски събития заедно и можем да бъдем видяни заедно, което само по себе си говори за отношенията ни. Агенция ''Визаж'' ми осигурява медийни и модни ангажименти много често като Мис България. А въпросът за фаворитката - за първи път чувам такова нещо?!! Но ако вярно, това още веднъж опровергава въпроса за ''купения'' конкурс!

- Твое ли беше решението да влезеш във Вип Брадър , и ако е да - защо? Ама искрено...
- Решението да вляза във Вип брадър не беше мое в пълния смисъл на думата. Имало е договореност между организаторите на конкурса и Вип брадър, момичето което спечели, да влезе в шоуто. Това не е тайна. Аз лично влязох по 2 причини: от толерантност и уважение към организаторите на конкурса и поради това че заедно с короната на Мис България освен хубави моменти, известност и приятни емоции, аз получих и отговорности, една от които е година да се занимавам с благотворителност. Аз не го приех като отговорност, тъй като се занимавам с благотворителност от много години, но в случая благотворителният сезон на Вип брадър, съвпадаше с мисията на Мис България. Но е много важно да кажа, че излязох от там, защото
смятам, че ако правиш нещо за благотворителна кауза, не трябва да ти плащат за това.

Антония Петрова - Мис България 2009Антония Петрова - Мис България 2009

- Какъв човек си ти? Как се самоопределяш?
- Аз съм амбициозна, отговорна, точна и искрена. Ценя приятелите си и на мен може да се разчита.

Дева- Мислиш ли, че няма лоша реклама?
- Винаги съм смятала, че има лоша реклама. Но от няколко месеца, откогато съм в този т.нар. ''шоу бизнес'', разбирам че няма лоша реклама, стига ти самият да не си направил нищо лошо и да си чист пред съвестта си и пред близките си. Хората винаги говорят. Важното е, че знам коя съм и какво представлявам. А благодарение на рекламата - хубава или лоша, аз станах най-известната Мис България до сега, след Жени Калканджиева.

- Как смяташ да прекараш лятото?
- С моя приятел на море. Планираме пътуване до българското черноморие и до Гърция, ще отидем и на екскурзия с кола из Европа. Ще прекараме и няколко седмици в Москва, която е неговото родно място.

- Като каква се виждаш след години? Успешна бизнес дама или може би ще правиш политическа кариера? В света има примери за политически кариери на бивши моделки.
- И двете! Винаги съм искала да се реализирам с образованията си и да се занимавам с право, може би адвокат или нотариус, а може и международно право. Така ще съвместя и двете си специалности. От друга страна, политиката винаги ме е влечатлявала. От много малка чета и се интересувам от политическия живот на страната ни. Така че.... дано успея да реализирам мечтите си.

Слава Хинкова

Снимки: Фотосесия на Антония Петрова, Мис България 2009
Фото: Александър Нишков

Вижте повече във вестник Дева - мода и кройки

В новия брой на модния вестник „Дева+” четете още:

- ваканцията, банските, българска и световна мода, колекция Дева /представена още и от Яна, Дарина и Йоана - мис Сексапил 2009/

- консултация със сексолога д-р Румен Бостанджиев, с дерматолога д-р Янко Попов, идеи за градината, сватбена мода - прически и рокли, гимнастика за хубаво дупе, вкусни рецепти за здраве и глезотийка, и още много интересни неща - в новия брой на вестника, който ще е на пазар в понеделник - 20.07.