10 съвета как да си изберем и купим качествени чорапогащи и чорапи

Чорапогащите и чорапите в ежедневието на обикновената жена са просто незаменими!

Чорапогащи и чорапи – това е признак на женственост. Малка, но изключително неделима част от женския образ. Как мислите, какво се крие зад фразите: "Изобщо не нося чорапогащи!", "Купувам опаковка по 5 чифта за 4.50 лв.!" или "Нося чорапогащи само по празници" или "Чорапогащи – това е ужасно неудобно" ?

10 съвета как да си изберем и купим качествени чорапогащи и чорапи

Отговаряме: господството на некачествените стоки и отсътствие на информация при жените за това, как да подберат качествени чорапогащи.

Опаковка. Материалът, формата и оформлението на опаковката може да бъдат всякакви – това е само рекламен ход на производителя. За всяка жена е важно следното:

10 съвета как да си изберем и купим качествени чорапогащи и чорапи

1. Наличието в баркод на производителя. Първата цифра – това е кодът на страната-производител. Например Италия – "от 800 до 830". Финландия - "641"

2. Пълното име на фирмата производител

3. Адрес на фирмата производител: страна, град, улица, номер. Добро допълнение е и официалния сайт

4. Състав в процентно съотношение и на български език. Ценителките на чорапогащите определят по състава характеристиката на тъканта

5. Таблица с размерите, по която самостоятелно можете да определите подходящият за вас размер

6. На опаковката трябва да бъде дадено българско описание на продукта

Мирис. Това е първото, което възприемате, когата отворите опаковката. Качествените скъпи изделия са обработени с благородни екстракти, сравними със скъпите парфюми. Обезателно подушете тъканта. Фалшивите или некачествените изделия миришат на гума или керосин. Знайте, че този аромат е устойчив...

Анатомична форма на чорапа (тази характеристика е разпространена само при тънките видове чорапогащи). В разгънато състояние ще видите линии ясно повтарящи силуета на женския крак. Това качество позволява на тъканта по-точно да обгърне крака и изключва появяването на гънки в глезените и в областта на колената. Плътните чорапогащи, особено с втъкани естествени влъкна, по правило пускат бримки.

Ефект "дърво". Малко са тези, които знаят, но това е най-важният показател за качество на чорапите! Вземете един чорап и го прегледайте на светлина. Ще видите кръгове, като при ствола на дървото. Колкото повече втъкани кръгове притежава, толкова е по-високо качеството на тъканата. Такава «рисунка» се образува от особена плетеница тройна нишка. Затова в състояние на "покой" тези нишки се наслагват една над друга и създават такъв ефект. При некачествените чорапогащи можете да забележите далечно напомняне на този ефект или отсътствието му.

10 съвета как да си изберем и купим качествени чорапогащи и чорапи

Чорапи, отговарящи на всички характеристики, създават ефекта "втора кожа" и обезпечават вашия комфорт в течение на целия ден.

Източник: Колготки