Етно стил за лято 2009

Етно стил за лято 2009За сезон пролет-лято 2009 един от най-актуалните стилове безспорно се оказва етно стилът. Навсякъде има изобилие от широки и ефирни рокли, шалвари, туники, бродерии, мъниста, бижута, шалове и разнообразие от фишута.

Тази вълна залива усилено модния подиум и е неизменна част от колекциите на световните дизайнери. Тя ни кара да се докоснем до духа на Ориента. Ако сте почитателка на хипи модата или пък обичате индианските елементи, то тогава това е вашият сезон.

За да се допълни цялостната визия на египетска принцеса, модните специалисти съветват да обърнете особено внимание на грима и прическата.

Гримът трябва да е много нежен и да акцентира преди всичко върху очите. Идеална за случая е очната линия. Линията не трябва да е прекалено дебела или усилено подчертана. Достатъчна е една тънка линия върху горния клепач. На долния може да сложите черен молив и по желание да разнесете по контура с апликатор или четчица.

Устните подчертайте с прозрачен гланц или гланц с лек прасковен или розов оттенък. Ако искате да уголемите устните си малко, спокойно можете да ползвате молив за устни, но нека той да е в нюанс близък до цвета на устните ви. Идеята е устните ви да изглеждат по-естествени. Така очите ще изпъкнат.

За по-свеж вид на лицето можете да използвате малко бронзов руж.

Идва време за косата. Там можете да развихрите фантазията си и да експериментирате. Желателно е обаче прическата да е по-прибрана, за да може да се откроят тоалета ви и аксесоарите към него. Ако имате къдрици, можете да ги оформите с пяна и да ги пуснете свободно, за да изглеждате естествена и непринудена.

Следвайки тези лесни съвети вие ще се сдобиете с блестяща визия.

Етно стил за лято 2009Етно стил за лято 2009

Етно стил за лято 2009Етно стил за лято 2009

Снимки:

1 - 3. Модели от колекцията "Петра" на модна къща "Галинел"

4 - 5. Модели от колекцията "Циганска сватба" на модна къща "Галинел"