20 съвета за правилен макияж

Четката в умели ръце твори чудеса. Професионалните гримьори потвърждават, че абсолютно всеки проблем може да се реши с помощта на макияжа, така както и всяка красавица с няколко неумели щрихи може да се превърне в чудовище. Предлагаме ви 20 универсални съвета, които помагат да избегнете стандартните грешки и да научите няколко практически полезни прийома.

Помните ли филма “Чудовището” с Чарлийз Терон? Вярно, там актрисата я “изродиха” специално за ролята. Печално, но така изглеждащи жени ежедневно срещаме по улиците, и всичко това, защото някои банално не знаят основата на макияжа и не владеят инструментите на гримирането. Днес ще ви разкрием главните тайни на гримирането поетапно.

Cъвет 1: Гримирането започнете с нанасяне на тонални средства, подходящи за вашия тип кожа. Основата задължително трябва да се съчетае с цвета на лицето, тогава гримът ще изглежда максимално естествен. Как да подберем тоналния крем: тествайте фон-дьо-тена на тила, на вътрешната страна на лактите или на китката, но това не е достатъчно! Подбирайки оттенъците, обезателно нанесете неголямо количество тонална основа на линията под брадичката. След минута, когато основата се нагрее до температурата на тялото, поемете, няколко оттенъка от нея, за да съвпадне с естественият тон на вашата кожа.

20 съвета за правилен макияж Съвет 2: Ако се съмнявате, кой от избраните оттенъци е ваш, смело изберете за макияжа най-светлия: той придава на кожата сияние.

Съвет 3: За да се избавите от ефекта „уморено“ лице, замаскирайте кръговете под очите с помощта на коригиращи средства малко по-светли от тона на вашата кожа. Обърнете внимание: розовият цвят на коректора скрива синята сянка, а златистият придава сияние.

Съвет 4: Цветът на пудрата (на прах или компактна) е длъжен да съответства на естествения цвят на лицето или да бъде с 1 тон по-светъл. За летния сезон се избират обикновено пудри, с 1 тон по-тъмни, за да придават на лицето ефекта на загара.

Съвет 5: Колкото по-тъмна е кожата, толкова по-дълбок цвят за руменина използвайте.

Съвет 6: Удобно е да се използват 2 оттенъка на руменината за макияжа: по-тъмен, за да подчертаете формата на лицето, и по-светъл, за да придадете на кожата свеж отпочинал вид.

Съвет 7: Пристъпваме към очния грим, да си припомним златното правило на професионалните гримьори относно грима: светлите цветове зрително увеличават и подчертават очите, тъмните – намаляват и придават сянка.

Съвет 8: Едновременно използвайте 2-3 цвята в една цветова гама: светлата нанасяйте под веждата, средната - на целия клепач и тъмната - от средата към външния край на клепача.

20 съвета за правилен макияжСъвет 9: Меко подчертайте линията на веждите и да придайте обем на ресниците си с помощта на молив за очи. Цветът на молива се съчетава с избраните сенки.

Съвет 10: Един печеливш избор на грим за ресниците ви - черен туш с обемен ефект. Пищни ресници - това вече е установена класика.

Съвет 11: Ако сте решили да използвате цветен туш, той трябва да е в контраст със цвета на очите ви. Кафяв туш - за сини и сиви очи, а сива и синя - подхожда за кафяви и зелени очи.

Съвет 12: Ярък цветови акцент на лицето - устните да са покрити с червило.

Съвет 13: Ще започнем от контурния молив - той ще коригира и подчертае формата на устните, ще предотврати разтичане на червилото. Цветът на молива се подбира в унисон с червилото ви - това е общоприета класика

20 съвета за правилен макияж

Съвет 14: Съвременен подход - избираме контурен молив с един тон по-светъл от червилото и прозрачен молив за макияжа на устните. Тънкостта е в това, че контурните моливи в съвременния грим, обикновено се използват при нанасяне на ярко червило. Ако червилото е с пастелен оттенък - използва се безцветен молив. Основната функция на молива е да не допусне размазване на червилото.

Съвет 15: Най-добре се нанася ярко червило с помощта на четчица. Попийте леко устните си с помощта на салфетка, за да отстраните излишното червило от тях. За укрепване на червилото - може да напудрите устните си. Нанесете втори слой червило. Така то ще се задържи по-дълго на вашите устни.

20 съвета за правилен макияжСъвет 16: Избирайте червило с такъв оттенък, че да е в унисон с лицето ви, та дори и ако сте без грим.

Съвет 17: Яркото червило изисква сдържан грим на очите и обратно, защото се акцентира само на едно нещо (не на грим и червило едновременно).

Съвет 18: Цветът на червилото трябва да е в унисон със сенките на очите.

Съвет 19: Гланцът за устни може да нанесете върху червилото или непосредствено върху устните си. За да не се смесят червилото и гланца - върху червилото се нанася прозрачен гланц.

Съвет 20: За придаване на обем на устните нанесете блясък с помощта на гланца за устни: два блясъка на върха на устните и един на долната точно по средата.

20 съвета за правилен макияжИзточник: novosti.ua