8 стъпки за перфектен опушен макиаж

Стъпка 1
ПОДГОТОВКАТА – Началото е важно

Погрижете се за тъмните кръгове под очите си. За целта нанесете светла основа в тази област и върху клепачите. Минералният фон дьо тен също може да свърши тази работа, а и ще подготви областта около очите ви за грима.

Стъпка 2
ОЧЕРТАВАНЕ - За изкуството на чертането

Започнете с молив за очи. Нанесете върху ръбчетата на горните и долните клепачи, като внимавате да не бъде твърде дебела линията, за да не изглежда грубо.

Ако имате нужда да уголемите очите си, нанасяйте очна линия и молив от средата на окото към външния ъгъл. При условие, че имате големи очи, спокойно можете да очертавате цялото си око.

Съвет: Ако използвате очна линия – направете точица в основата на окото си и след това продължете в идеална права линия. Дори минималното кривване стои като несъвършенство на грима.

Стъпка 3
СЕНКИТЕ – Тънкостта на нюансите

Използвайте малка четка за грим, за да омекотите следите на молива за очи.
Нанесете тъмни сенки като използвате апликатор (гъба) или гримирайте с пръсти. Леко размазвайте, за да постигнете нюансирания ефект.



Стъпка 4
ФИНАЛЪТ – ''Черешката на тортата''

Нанесете светли сенки в неутрален тон с помощта на голяма четка в областта около цялото си око.
Уверете се, че сте нанесли този слой фино, за да постигнете необходимото смесване.

Стъпка 5
СПИРАЛАТА – Това, без което не може

Спиралата за мигли винаги е много важна и сама по себе си е способна да извърши голяма промяна. Винаги използвайте добра спирала за мигли – ще видите, че резултатът си струва.

Стъпка 6
ЗАМАСКИРАЙТЕ – Прикриването на следите

Използвайте специалната четка за почистване на излишната част от грима и на частиците спирала попаднали върху кожата.

Стъпка 7 ДРАМА – Като лирична героиня

Ако искате по-драматично излъчване, необходимо е да наситите сенките и спиралата. Освен това – използвайте извивачка за мигли.
Съвет: Ако искате да уголемите очите си излезте с очната линия мъничко навън и нагоре от линията на долния клепач. Това ще направи очите ви по-големи и ще ги заобли.


Стъпка 8
УСТНИ – Неустоимото

За да завършите целия макиаж – нанесете светъл молив по ръбчетата на устните си и добавете червило в естествен цвят – праскова, карамел, нежно розово.
Съвет: Можете да добавите руж в естествен цвят върху скулите си – това ще направи вида ви по-сочен.



Материали: kozmetikata.com