Десетте правила за пролетната мода

Италианските експерти по стил продиктуваха десетте златни правила за дамската мода през тази пролет

Цвят "пудра"
Най-модният цвят е тип пудра - той се доближава до естествения цвят на кожата. Това важи както за фон дьо тена, така и за дрехите, обувките и аксесоарите. Техният цвят почти се слива с този на кожата. На мода в облеклото са кройките от 50-те години, бабешките ризки и дантелените блузи.

"Дизайнерски" мигли и очи
На мода е силното подчертаване на миглите и оставянето на очите негримирани. Подчертаването им отгоре с дъга обаче трябва да бъде извършено перфектно, в стил Одри Хепбърн и имитирайки Пенелопе Круз.

Широки колани
Колани extra large, или с други думи широки и големи, служещи като истинска украса. С подобен колан можете да накарате да свети и най-анонимната рокля. На мода са и коланите в стил уестърн, от застарена кожа с големи токи, от огромни бродирани ленти, които моделират фигурата.

Рамене камбанки
Раменете с формата на камбанки, с бухнали в горната част ръкави, в стил от 80-те години, са на мода. Те се носят дори и под саката. Някои от камбанките за рамене са по-квадратни, други наподобяват пагода, трети пък са едва загатнати. Но не прекалявайте, достатъчен е само един сантиметър в повече, за да заприличате на борец по сумо.

Изкуство прет-а-порте
Картини, "облечени" върху тялото, са задължителни този сезон. Можете да носите цяла колекция картини в дрехите си, а така също и някоя Мона Лиза, отпечатана върху дамската чанта. Изберете изкуството, което ви харесва.

Гигантски бижута
Носят се огромни като пакети цигари обеци, които са в "племенен" стил. Шарени, с пера, корали, кристали. Могат да се намерят и в китайските магазини.

Светофарско червило
Гримьорите го наричат антикризисно чревило, тъй като яркото червило е на мода винаги в периодите на криза. Неслучайно повечето козметични марки лансираха колекции с ярко светещи червила.

Лак и за мъжете
Наричат го metrosexual лак. Лакират се дори личности като принц Хари, Дейвид Бекъм. Ал Пачино и Хари обаче лакират само лявата си ръка, която е по-близо до сърцето.

Пластифициран ефект
Дъжд от пластмаса или по-скоро пластифицирани материи - те са непромокаеми и преобладават както при саката, така и в обувките.

Бели чанти
Бели или бледи на цвят чанти са на мода. Най-много вървят марковите чанти от този тип. ПронтоСофия


Рим / Италия

Снимки:
Модели на D&G и Dolce&Gabbana за пролет-лято 2009
© dolcegabbana.com