Как да носите официални обувки? Спортна и елегантна визия

Имате официални обувки, но не ги носите често, понеже не знаете с какво да ги съчетаете? Харесвате да носите по-често спортни дрехи, отколкото официални? А замисляли ли сте се, че официалните обувки могат да допълнят добре дори спортната визия? Тук ще разгледаме по-подробно с какво да стилизирате вашите официални обувки, така че да създадете уникална спортна или елегантна визия в зависимост от обстоятелствата.

Как да носите официални обувки

Официални обувки за спортна визия

Съвременната мода отдавна отвя старомодните схващания, че спортният стил, състоящ се основно от анцуг и маратонки, е предимно за фитнес залите и други спортни дейности. Днес спортно-елегантният стил на обличане е станал част от ежедневието. Колкото и необичайно да звучи, в създаването на такава визия трябва да участват и официални елементи, като дамски обувки на ток, каквито можете да откриете на obuvki.bg/c/damski/obuvki/na-tok.

Така както комбинирането на красива лятна рокля с кецове вече е станало норма за спортната визия, така и обратното – комбинацията между официални обувки и спортно облекло, като дълъг чино панталон или къси панталонки и тениска. Днес онова, което не е било обичайно съчетание преди години, вече е стилно и ефектно, затова не се колебайте да носите вашите официални обувки с по-нестандартни съчетания, за да придадете елегантност на чисто спортната визия.

Ако обувките ви са черни или бели, много по-лесно ще ги съчетаете почти с всеки цвят. Ако сте си избрали светлосини официални обувки на ток, каквито са повечето от моделите, представени тук: https://obuvki.bg/c/damski/obuvki/na-tok/tsviat:sin, можете да ги съчетаете с по-тъмни сини спортни дрехи, за да създадете необходимия контраст. Можете също да подберете тениска с цвета на вашите обувки, а спортният панталон да е в по-тъмен цвят. Важното е да постигнете хармония в цветовете.

Официални обувки за елегантна визия

Елегантната визия се постига без особени затруднения, ако правилно съчетаете вашите официални обувки с елегантни дрехи. Това може да е красива лятна рокля, риза, съчетана с дълга или къса пола, офис костюм, състоящ се от дамски панталон, риза и сако или други съчетания.

Запомнете, елегантно не означава едноцветно. Тук отново за предпочитане са контрастите. Ето три примера:

  • Облечете красива тъмнозелена миди рокля с бели официални обувки на висок ток и допълнете вида с бяла декоративна дамска чантичка тип плик.
  • Облечете розова дамска блуза с бели текстилни панталони и черни дамски обувки.
  • Съчетайте ярка карирана риза с едноцветен летен панталон в неутрален цвят, например светлокафяв, заедно с официални дамски сандали на висок ток, които да съответстват по цвят на някой от основните цветове, преобладаващи в ризата.

Избор на официални обувки

Мнозина от нас се чудят как да изберем официални обувки и да не сбъркаме в избора си. Изберете вашите официални обувки в зависимост от:

  • Поводите, на които смятате да ги носите. Строгият дрескод изисква носенето на дамски обувки на висок ток, докато спортно-елегантният стил допуска по-нисък и дебел ток, както и обувки с равна подметка тип лоуфъри.
  • Желаната визия, която искате да постигнете. Височината на тока зависи от впечатлението, което искате да създадете на поводите, на които носите тези обувки, както и от облеклото, с което възнамерявате да ги съчетаете.
  • Сезона, в който ще ги носите. Сезонът може да повлияе на избора на дизайн – дали обувките да са отворени тип сандал или затворени.

И накрая, при избора на официални обувки и комбинирането им с облеклото, с което ще ги носите, се водете от вътрешното си чувство на естетика и от собствения си вкус. В крайна сметка модата непрекъснато се променя и не се знае дали вие няма да откриете следващия моден тренд.

Спонсорирана статия