Невиждани колекции скоро на сцената на "Златна игла 2023"

* Емблематични дизайнери ще презентират своите специални произведения

Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“! По традиция преди официалната церемония във вълшебен ревю-спектакъл своите специални и най-нови творения ще покажат емблематични български дизайнери и модни къщи. Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани аутфити, заредени с изисканост и финес. Модният бранд „Рошавата гарга“ с дизайнер Албена Александрова – трикратен носител на „Златна игла“, ще преразкаже в моден прочит българските традиции. Дизайнерът на 2022 година – Стоян Радичев, ще представи ярка вълнуваща колекция - истинска феерия от цветове. Двукратните носителки на „Златна игла“ и дизайнери на модна къща Alegra – Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, ще презентират аутфити, съчетаващи блясък, стил и модерна визия. Дизайнерката Аксел Харди, също носителка на „Златна игла“, ще представи предложения, посветени на неразривната връзка между модата и изкуството.

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова ще презентира най-новата си колекция, изобразяваща метаморфозата всекидневно – специално облекло. Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi, ще представи втората си колекция от вечерни рокли, вдъхновени от хипнотизиращата красота на океана. Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова ще покаже аутфити, които са за всички влюбени в живота момичета. Наталия Гуркова и модният бранд Queen by NG ще покажат тоалети, за които водещите изисквания са елегантност, класа и практичност с послание, че това е бранд, в който всяка жена може да открие подходяща визия за себе си. Модният лейбъл Karpov, с дизайнер Соня Karpov, ще представи тоалети, съдържащи апела „Бъди жена всеки ден“. Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд Reflet, ще покаже дамска колекция, изработена от деним. Д-р Росица Рангелова – дизайнер на модна къща RoRa, ще презентира колекция есен-зима 23/24, насочена към дръзкото и уверено съвременно дете, което има нужда да бъде забелязано. Christian of Roma – компанията лидер в индустрията за красота в България със собственик Елена Кристиано ще представят коафьорски пърформънс, който е направен специално за Годишните награди на Академията за мода.

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Златна игла 2023

На церемонията ще бъдат връчени наградите „Златна игла 2023“ в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината“, „Уникална мода“, „Артистична мода“, „Детска мода“, „Цялостен принос“, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер” и др. По традиция победителите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо 30-те най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии.

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Златна игла 2023

По повод предстоящия ревю-спектакъл проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Всеки път ревю-спектакълът, провеждащ се непосредствено преди церемонията за награждаването, показва не само новите тенденции в стила, но и творческата смелост и естетическия талант на нашите дизайнери и модни къщи. Надявам се, че и този път ще бъде спазена тази толкова стойностна традиция. Очаквам българските дизайнери да покажат микс от иновативност, изисканост и не на последно място – етичност и устойчивост, в своите нагласи за модата през наближаващата 2024 година. Сигурен съм, че най-много овации ще получат онези от тях, които демонстрират радикално отношение към познатите и поизтъркани форми, обеми и цветови акценти, както и верен усет за духа на времето. Желая им успех!“.

Златна игла 2023

Водеща на гала-вечерта ще бъде прекрасната Гери Дончева Янков, която по време на церемонията ще сияе в тоалети на Alegra и Radichev. За ревю-спектакъла на Академията за мода отговаря Боян Караиванов, а красивата статуетка „Златна игла”, както всяка година, е дело на впечатляващия български бижутер Анжело Красини.

Златна игла 2023

Златна игла 2023

За перфектната визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за красота V&A Glamour и екипът от професионални гримьори на MAC Cosmetics. Церемонията за връчването на Годишните награди за мода ще завърши с изискан коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

Златна игла 2023

„Златна игла 2023“  се реализира с любезното съдействие на: кафе „Лаваца“, „Банка ДСК“, DS Automobiles, фондация Open Space, „Агресия“ „Балкантел“, хотел „Рамада София”, KWIAT, V&A Glamour, MAC Cosmetics, сладкарници „Неделя“, хотел „Самоков“, бутик за цветя „Талисман“ и клиники „Торакс“.

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Златна игла 2023

Снимки:
1. Предложение на модна къща Paloma Fashion – с дизайнер Поля Кинова.
Фото: © Теди Грозданов
2. Предложения на Blink by Radi Lazarova – с дизайнер Радослава Лазарова.
Фото: © Христина Христофорова - Best Moments Photography
3. Предложение на трикратната носителка на „Златна игла“ – Албена Александрова.
Фото: ФотоГраф Миланов
4. Предложение на Стоян Радичев – дизайнер за 2022 година.
Фото: © Ивайло Станев
5. Предложение на модна къща Alegra – с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева.
Фото: © Иван Йорданов
6. Предложение на Аксел Харди – дизайнер на модния бранд Axel Hardy.
Фото: © Дилян Марков
7. Предложение на модния бранд Benmodel – с дизайнер Албена Иванова-Деянова.
Фото: © Артеми Артемов
8. Предложение на Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi.
Фото: © Дарина Пиринска
9. Предложение на Милена Петрова – дизайнер на модния бранд Wolf Walley.
Фото: © Георги Петков
10. Наталия Гуркова, облечена в тоалет на модния си бранд Queen by NG
Фото: © Богдан Шахънски
11. Предложение на модния бранд Karpov – с дизайнер Соня Karpov.
Фото: © Костадин Кръстев - Коко
12. Предложение на Лиа Каменова – дизайнер на модния бранд Reflet.
Фото: © Ивайло Симеонов
13. Дизайнерката на модна къща RoRa – д-р Росица Рангелова.
Фото: © Качество Дизайн и Точност (КТД)
14. Елена Кристиано – собственик на Christian of Roma, компания лидер в индустрията на красотата в България.
Фото: © Хайлайф
15. Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.
Фото: © Дилян Марков
16. Гери Дончева Янков – водеща на „Златна игла 2023“.
Фото: © Костадин Кръстев – Коко
17. Статуетката „Златна игла“, изработена от бижутера Анжело Красини.
Фото: © Академия за мода