9 съвета как да взимате дрехи ако сте ниски на ръст

При избора на дрехи трябва да се обърне внимание не само на фигурата, но и на височината. Някои комплекти, които са подходящи за високи момичета, изобщо не стоят добре на по-ниските. Но не се отчайвайте: ако вземете предвид всички нюанси при избора на дрехи, за които ще научите от този материал, можете визуално да увеличите ръста, а също така да подчертаете силуета и личността.

9 съвета как да взимате дрехи, ако сте ниски на ръст

Комбинирайте oversize и slim fit силует

Овърсайз пуловерите и якетата могат да "погълнат" дребната фигура, но все пак жените с изчистени пропорции не трябва да изпускат от поглед тази уютна тенденция.

Комбинирайте обемни неща с такива с тясна кройка. Например тесни дънки, гамаши или тесни поли. Това създава баланс в облеклото и ще ви помогне да покажете фигурата си, без да се губите в свободните неща.

Изберете правилните слоеве дрехи

Ако сте ниски, може да се окаже трудно да изберете правилните слоеве дрехи. Неправилната комбинация може да ви накара да изглеждате визуално по-къси или да подчертае недостатъците на фигурата ви.

Например, когато съчетавате дънки, риза и сако, е важно да елиминирате хоризонталното наслояване. Ризата не трябва да гледа изпод сакото: най-добре е да я приберете в дънките или да изберете скъсени до талията модели. По този начин слоевете на дрехите ще образуват вертикална линия, която ще ви накара да изглеждате по-високи и по-слаби.

Изберете монохромни визии

Едноцветните дрехи в различни цветове могат визуално да удължат ръста. Тази техника е подходяща за ниски жени. Тя е добро решение и за делова визия, ако в нея използвате черно, кафяво, бежово и други неутрални нюанси. А ако не искате да отдадете предпочитание на един цвят, комбинирайте няколко негови нюанса.

Изберете обувки в бежов цвят

Без значение дали носите ботуши, маратонки или токчета, бежовият цвят на обувките ви позволява визуално да удължите краката си. Съответно и височината ще изглежда малко по-висока. Колкото по-близък е цветът на обувките до цвета на кожата ви, толкова по-забележим е ефектът.

Подчертайте талията си

За да не изглеждате по-ниски, отколкото сте, трябва да подчертаете талията си. Можете да изберете прилепнали дрехи или да подчертаете талията си с аксесоари, като например ефектен колан или чанта с колан.

В случай че в изображението включвате панталон или пола с висока кройка, струва си да приберете в тях топа или блузата. Изрязаните топове, съчетани с поли и панталони, които оставят талията отворена, изглеждат не по-малко ефектно.

Съчетайте цвета на панталона или чорапогащника и обувките

Още един хак за обувките, който ще ви помогне да изглеждате по-високи. Изберете панталони и обувки в един и същи нюанс, за да удължите визуално краката си. Освен това тази техника помага да се балансират пропорциите на тялото, ако горната част е малко по-голяма от долната. Същото правило важи и за изображенията с чорапогащи: трябва да избягвате контрастите, като се придържате към монохромното. А за ярко и запомнящо се изображение можете да изберете цветни чорапогащи.

Изберете вертикален принт

Вертикалните райета или други десени визуално издължават фигурата. Те изглеждат особено ефектно върху рокли или гащеризони. А когато избирате ризи или панталони и поли с щампи, внимавайте да не направите дисбаланс в пропорциите на тялото. Също така трябва да стоите настрана от щампи, които са твърде големи.

Изберете дрехи с V-образно деколте

V-образното деколте е един от най-добрите варианти за дребните жени, защото отваря зоната около лицето и привлича вниманието към него. То изглежда особено ефектно в комбинация с тънки, елегантни бижута. Можете да изберете и рокли и блузи с дълбоко деколте.

Избягвайте прекалено тежки материи

Тежките материи и големите драперии не помагат за визуалното подчертаване на ръста ви. Напротив, те могат да накарат фигурата ви да изглежда кльощава и набита. Избягвайте грубата вълна, тежките трикотажни изделия, плътния велур или дебелата кожа. Изберете модели, изработени от шифон, памук, фина вълна, коприна, кашмир и екокожа. Принципът е прост: колкото по-тежка вещ вземете в ръце, толкова по-скоро тя ще развали образа. Имайте предвид, че това не се отнася за връхните дрехи.