Ирина Влади: „Винаги съм искала да работя в София“

* Известната интериорна дизайнерка - на корицата на списание „Мода“

Радинела Гелева

Ирина Влади е дизайн директор в Лондонското студио Taylor Howes и една от най-успелите българки в интериорния дизайн. Преди броени дни започва съвместна работа с HBA (Hirsch Bedner Associates) – едно от най-големите студиа за дизайн в света. Списание „Мода“ избра световноизвестният дизайнер за лице на корицата за месец юли 2023 година, като в списанието е поместено и увлекателно интервю, в което дизайнерката разказва за новите начинания, знаменитостите, с които е работила, както и трудните проекти, които въпреки всичко е успяла да реализира.

Ирина Влади интериорен дизайнер

Една от новостите е студиото ѝ за интериорен дизайн в София, което вече е факт. Тя споделя за него: „Това е проект, върху който работя от известно време. Винаги съм искала да работя в София. Независимо от местоположението на проекта в ролята си на интериорен дизайнер имам повече свобода в това сама да избирам от коя точка на света да работя. В тази връзка споразумението с Hirsch Bedner Associates (HBA) за съвместна работа ме прави много щастлива. Дори поканих няколко колеги от Англия да се присъединят към мен тук и не е изключено да се осъществи и обратното движение на английски специалисти в България“.

Ирина Влади интериорен дизайнер

Ирина Влади интериорен дизайнер

Връзката между модата и интериорния дизайн при Ирина Влади е тясно свързана. Мечтала е да бъде моден дизайнер, за което тя споделя следното: „Страстта ми ме отведе до моден редактор в едно списание. Точно тогава обаче съдбата се намеси по най-интересния начин. Пред моя офис имаше интериорно списание и винаги ми беше интересно да надничам, за да видя какво се случва там и какво точно правят. Така любопитството ми задейства хора, събития, моменти, които ме подтикнаха да се впусна в нова глава от живота ми. Година-две по-късно започнах работа като асистент в интериорно студио. Завърших индустриален дизайн в Националната художествена академия и Академията във Флоренция“.

Ирина Влади интериорен дизайнер

Ирина Влади интериорен дизайнер

Ирина Влади интериорен дизайнер

Снимки:

1. Ирина Влади на корицата на сп. „Мода“ за юли 2023 г.
2. – 6. Кадри от фотосесията за сп. „Мода“.

Фото: © Петя Чолакова за сп. „Мода“