Тенденции при щампите и десените за есен/зима 2023/2024

 

анатомията на кройката - есен/зима

В Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж бе поставен специален акцент върху „анатомията на кройката“. Дефилираха безупречно скроени и ушити модели в бежови и сиви нюанси, което доведе до появата на нова тенденция, наречена „тих лукс“. От друга страна, немалко дизайнери избраха да покажат серия от костюми от две части със структурирани сака, издържани в смели принтове и десѐни. Представяме Ви десет от най-добрите.

  1. Chanel, дизайнер Виржини Виар, визия 27

„анатомията на кройката“

Сако и подходящи бермуди от туид в мозайка от черни, бели, сиви и розови квадрати, съчетани с жакет без ръкави, украсен с емблематичните за модната къща камелии в розово на черен фон. За допълване на ансамбъла са избрани черни ботуши, сребърен колан и обеци.

 

  1. Stella McCartney, визия 3

тих лукс

Кариран костюм от две части в кафяво и оранжево. Блейзърът е с два реда копчета (общо шест), а полата е до коляното с две цепки отстрани. Обувките са в същия кафяв тон и са от изкуствена кожа. Визията е завършена с чанта от веган кожа с дръжка тип верига

 

  1. Akris, дизайнер Алберт Кримлер, визия 21

тих лукс

Костюм с панталон с прав крачол и сако с два реда копчета. Сакото е с геометричен принт с логото на марката, изобразено на ивици в ръждиво, оранжево и златисто на бежов и черен фон. Моделът носи подходяща клъч чанта.

 

  1. Etro, дизайнер Марко де Винченцо, визия 23

тих лукс

Сако с едно копче и съответна макси пола от черен брокат на бели точки, покрити с бродирани пайети в тъмносиньо, синьо, бяло и оранжево. Под сакото се показва риза в тъмносиньо и синьо. Аксесоарите включват златно колие, кафява кожена карирана чанта и обувки на платформа Mary-Janes в цвят бордо и украсени със сини маргаритки.

 

  1. Thom Browne, визия 17

тих лукс

Кариран костюм в сиво и бяло. Включва сако, пола, риза и вратовръзка. Върху тях е облечено карирано палто от букле в тъмносиньо и бяло с три копчета. Аксесоарите включват черна ръчна чанта, раирани чорапи и оксфордски обувки със заострени върхове.

 

  1. Alberta Ferretti, визия 34

тих лукс

Костюм от две части със смесени щампи в бордо и червено. Сакото е карирано и има пет копчета. Панталонът е на райета с прави крачоли. Чантата е черна с дръжка тип верига и се носи преметната през врата. Визията е завършена с черни ботуши.

 

  1. Louis Vuitton, дизайнер Никола Гескиер, визия 17

тих лукс

Костюм от две части в бордо и кремаво с каре „Принцът на Уелс“. Сакото има закопчалка с верижка вместо копче, а панталонът е с прави крачоли. Под сакото има черен топ с дълбоко V-образно деколте и кафяв кашмирен шал.

 

  1. Alexander McQueen, дизайнер Сара Бъртън, визия 10

тих лукс

Блейзър с широки рамене и два реда копчета и съответстващи му дълги панталони. Костюмът е вълнен и е на тъмносини и бели райета. Съчетан е с бяла риза и черна кожена вратовръзка. Визията е допълнена със сребърни обеци и пръстени.

 

  1. Saint Laurent, дизайнер Антъни Вакарело, визия 32

тих лукс

Кафяв вълнен костюм. Сакото е с широки рамене, две копчета, с джоб с два капака. Полата е от същия плат, с дължина до коляното и с цепка отпред. Под сакото има черен топ с дълбоко деколте. Аксесоарите включват черни прозрачни чорапогащи, лъскави кафяви обувки с остри върхове, черни ръкавици и черни слънчеви очила.

 

  1. Antonio Marras, визия 72

тих лукс

Костюм от две части от тартан Royal Stewart. Блейзърът е с широки рамене и два реда копчета (общо шест на брой). Полата е тип молив със средна дължина. Под блейзъра има бяла риза и вратовръзка от тартан. Визията е завършена с черни обувки на платформа.