Сватбени тенденции през 2023 година

Сватбата е едно от онези събития, които оставят дълготрайна следа в ума на всеки човек и които представляват съюза между двама души, обричащи животите си един на друг. Това е дългоочакван момент, в който съдбите се преплитат и продължават да вървят една до друга по пътя напред, въпреки трудностите. Съответно, бихме искали нещо запомнящо се, което да отбележи нашата сватба. Това е именно церемонията – онова голямо празненство, което провеждаме, за да отпразнуваме началото на цял нов етап в живота не просто на двама души, а и на всички около тях. Така че бихме искали да е съвършена. Но за тази цел са нужни множество неща – първо, място, след това идват разнообразни артикули, като луксозни сватбени чаши, други прибори, украшения, торта, ястия и т.н. Затова нека разгледаме кои са тенденциите в сватбената индустрия през 2023 година.

Микро сватба

Сред едни от най-популярните тенденции се нареждат микро сватбите. Това са празненства, на които е поканен по-тесен кръг роднини и приятели. Съответно, разходите ви могат много да спаднат. Да, пак ще ви трябват някои от най-страхотните сватбени чаши 2023, вкусна храна, много украса и, разбира се, така желаната сватбена торта. Но бюджетът ви ще е силно облекчен, като при това няма да се чудите дали да поканите някои роднини, които не сте виждали от 20 години насам. Микро сватбите са чудесно решение и не е необходимо да са минималистични по стил – само по брой поканени.

На открито

Друга тенденция е да се провеждат сватби на открито. Те могат да се или да не се съчетаят с горепосочените микро сватби. Естествено, провеждането на този тип празненство под открито небе не е нещо, което сме измислили едва през 2023 година. То присъства на хоризонта от дълги, дълги години. Само че след пандемията от КОВИД-19, сватбите на открито набраха много по-голяма популярност. Сега те са една от тенденциите на сезона, като при това позволяват да разнообразите обстановката, темата, декорацията и провеждането на церемонията както си пожелаете.

Ярки акценти

Докато повечето аксесоари за сватби са бели – например, сватбени чаши в бяло и златисто – то през 2023 година забелязваме нова тенденция, която се състои в добавяне на ярки акценти, за да се постигне повече контраст и елегантност. Това може да е ярко червено или зелено, синьо или розово, в зависимост от предпочитанията на бъдещите младоженци. Естествено, можете да изберете и нещо с дълбока символика за всеки от вас и да го поставите хитроумно на място, на което ще акцентира върху цялостната елегантност и ще донесе повече чар и шик на сватбата ви.

Разноцветни шаферски рокли

Под това нямаме предвид една рокля да съдържа няколко цвята. Напротив – да, пак си акцентирайте върху едноцветността на всяка рокля за шаферките, за да постигнете максимална чистота и елегантност. Но в същото време можете да изберете различни по нюанси рокли. Например, различни нюанси на бежовото или бледо червеното, или синьото, или каквото друго си пожелаете. Не избирайте контрастиращи си цветове, тъй като те ще изскачат твърде много пред погледа на всички – включително пред вашия. Вместо това подберете почти еднакви нюанси, които се отличават само с няколко тона и успехът ви е гарантиран.

Лавандулово лилаво

Накрая, какъв ще е цветът, най-предпочитан за сватбите през 2023 година? Е, както забелязваме, това най-вероятно ще бъде лавандуловото лилаво. В тази връзка, всеки от горепосочените елементи може да включи този цвят в някой от детайлите. Или, дори да не следвате никоя от изброените тенденции, можете да заложите на този нюанс, за да имате съвременна сватба. Разбира се, това е изцяло ваше решение, но трябва да подчертаем, че този цвят се е доказал като един от най-добрите за украса и декорации, и, естествено, цветя. Така че можете да се възползвате от елегантността и чара му и да го добавите в сватбата си – било то под формата на цветя, като ленти за декорация, като цвят за рокли на шаферките и т.н.