Може ли една дама сама да поддържа колата си?

Рано или късно, всяка жена притежаваща автомобил, си задава този въпрос. Възможно ли е да се справи без чужда помощ с поддръжката на автомобила или винаги трябва да разчита на някой друг. За да дадем еднозначен отговор, трябва да уточним, че майсторите имат високо ниво на опит с различни проблеми и винаги е по-добре да се доверите на такъв. Може ли обаче една жена да си смени сама моторното масло, да прибави добавки, да налее ревитализанти Xado или да долее течността на чистачките без чужда помощ? С помощта на Motornomaslo ще разнищим кои са лесните задачи, подходящи за една дама и кои е по-добре да останат за майстора.

Може ли една дама сама да поддържа колата си

Всеки шофьор трябва да може да сменя гума

Това е най-основното умение, което всеки собственик на кола трябва да знае, независимо дали е мъж или жена. Можете да помолите вашия механик да ви научи как да го правите правилно. Практикувайте смяната на гуми, докато свикнете. Това е много важно умение, което трябва да научите, защото спуканата гума може да се случи навсякъде и по всяко време.

Да поддържа налягането в гумите

Винаги следете налягането в гумите. Уверете се, че гумите на вашия автомобил не са изпуснали въздух или пък са пренапомпани. Проверете указанията за налягането в гумите върху касата на вратата от страната на водача. Изпуснатата гума може да повлияе на разхода на гориво. Проверката на налягането в гумите, преди да влезете в колата, може да ви спести проблеми с гумите по пътя.

Да провери въздушния филтър на двигателя

Редовната проверка на въздушния филтър е много важна. Проверете дали е задръстен. Ръководството на вашия автомобил ще съдържа подробности за времето за смяна на въздушния филтър. Чистият филтър подобрява горивната ефективност и цялостната производителност на вашия автомобил. Ако го проверявате редовно и го подменяте навреме, това ще ви спести голяма повреда, която може да възникне по-късно.

Да долее моторно масло и ревитализанти

Моторното масло се сменя по сложен начин, но доливането му никак не е трудна задача. Винаги обаче се извършва на угасен и изстинал двигател. Освен това поставянето на различни добавки също трябва да бъде усъвършенствано. Понякога един ревитализант на Xado може да е всичко, което е необходимо на автомобила ви, за да работи безкомпромисно. Това са важни стъпки, защото колата ви няма да работи без моторно масло. И ако често пътувате и пътувате на дълги разстояния, не трябва да го пренебрегвате. Научете как да проверявате маслото и как да го пълните. Винаги използвайте фуния, за да избегнете разливане на масло. Използвайте само маслото, предложено от производителя и не експериментирайте. По същия начин масленият филтър е важен, тъй като филтрира цялото замърсяване от маслото, чистият филтър ще осигури по-добър пробег. Ръководството на вашия автомобил ще съдържа подробности кога да смените филтъра въз основа на пробега.

Проверявайте редовно течностите

Създайте си навик да проверявате редовно течностите на автомобила си, като течност за чистачки, спирачна течност, течност за сервоуправление, трансмисия и охлаждаща течност. Ако течността е ниска, просто допълнете. Проста работа, която можете да свършите сами. Ако не сте сигурни, следвайте ръководството на вашия автомобил за инструкции или можете да помолите приятел да ви научи как да го направите.

Научете как да смените предпазител

Предпазителите са непредвидими и могат да изгорят по всяко време. Предпазителят може лесно да се смени. Ще намерите инструкции в ръководството на вашия автомобил. Намерете изгорелия предпазител в панела с предпазители и го сменете с нов със съответния ампераж. Винаги дръжте няколко допълнителни предпазителя в жабката си.
Макар и да го споменаваме на последно място, изключително важно е винаги да сте подготвени с авариен комплект за спешни ситуации. Не забравяйте да добавите такъв, ако нямате. Със сигурност ще ви бъде от полза.