Правилното фитнес облекло за мъже

За успеха на една тренировка е отговорно най-вече самочувствието на спортиста, а то зависи от подходящата екипировка, което ще предотврати прегряване и травми. Естествено, удобното облекло би било допълнителен стимул да бягате или да отидете на фитнес.
Основните изисквания към облеклото за спорт, независимо какъв е той и къде се провежда имат няколко изисквания към спортния комплект за да е удобен.

1. Не трябва да ограничава движението и да не стяга
2. Да абсорбира добре влагата и да осигурява обем на въздуха
3. Да е с плоски и ненатриващи се вътрешни шевове
4. Да е еластично и да се разтяга добре

Когато говорим за фитнес, това което носите трябва да бъде подходящо за вида тренировка, която ви предстои. Дали ще тренирате с тежести, ще правите йога или ще бягате на пътеката, трябва да сте сигурни, че спортните ви дрехи ще подобрят дейността ви и ще ви кара да се чувствате страхотно.

Правилното фитнес облекло за мъже
Източник на изображение: pexels.com

Материите с памук абсорбират потта, което прави дрехите влажни и тежки, затова вместо памук, потърсете дрехи създадени от щадящи тялото влагоотвеждащи тъкани. Такива които са проектирани да дишат и да отблъскват потта, за да поддържат кожата суха и свежа по време на тренировките.

Материята е винаги на първо място

Фитнес дрехите трябва да имат три основни функции - да осигуряват комфорт и свобода на движенията, да управляват влагата и да позволяват на тялото да диша.

Дишащите тъкани позволяват на топлия въздух да излиза, докато по-плътните дрехи го задържат до тялото. Управлението на влагата много важно, защото то се отнася до реакция на тъкната, когато е мокра. А ако тя вместо да абсорбира влагата я извежда извън тялото, то се смята за влагоотвеждаща материя и я прави идеална за фитнес.

При избор на материя, винаги следете за тези неща:

Влагоотвеждащата материя - намерете такава, която ще отвежда влагата далеч от вашето тяло, така ще имате контрол над телесната температура и ще предотвратите появата на сърбежи по кожата и обриви. Заложете на полиестера, вискозата и найлонът.

Комфорт - удобството е номер едно по-важност при облеклото за фитнес. Много е важно по-време на тренировка да се чувствате достатъчно свежи и спокойни, а не да усещате влагата по дрехите.

Лекота - синтетичните тъкани са леки и удобни, което ги прави най-предпочитани за тренировка.

Свобода - каквото и облекло да изберете то трябва да ви носи свобода на движенията докато бягате или тренирате с тежести.

Бързосъхнеща материя - това е предимство, особено ако ходите всеки ден на тренировка.

Издръжливост - тъй като дрехите за тренировка се перат след всяка една тренировка, трябва да бъдат качествени и да издържат на постоянни манипулации по време на пране. Честото пране може да причини разширяване и губене на формата при некачествените дрехи.

Спортното облекло за тренировка

Топове и тениски

Няма значение на какво ще заложите, дали ще е тениска или потник или горнище с дълъг ръкав, материята си остава ключов фактор, за който трябва да следите.

Освен това, когато купувате вашите спортни дрехи винаги залагайте на доказаните марки на пазара, тези които са се утвърдили във времето и продължават да удовлетворяват изискванията и претенциите на всички хора.
Такава марка може спокойно да кажем, че е Adidas.
Adidas, е бранд номер едно в света на спортните дрехи още от миналия век.

Ако вие сте от хората, които обичат да прекарват повече време във фитнеса и да тренират, заложете на сигурно с мъжки горнища Adidas.

Избирайте горнища, които са свободни - не прекалено широки или прекалено тесни, все пак трябва да движите ръцете си свободно, без да се чувствате притиснати в дрехите си.

Долнища за фитнес

При мъжете изборът на долнище трябва да е съобразен с няколко неща. Например какъв тип тренировка ще бъде - кардио, силова или друга. Какво ще бъде времето е също толкова важно.

Ето и вариантите спрямо вида тренировка:

1. За кардио - шорти от влагоотвеждащ плат
2. Вдигане на тежести - анцуг, ако е по-студено времето или тъкмо започвате своята тренировка, а ако вече сте тренирали и влизате в сесията си с тежести късите панталони са идеален избор
3. Силова тренировка - шортите от лека материя са перфектния избор в случая
4. Йога, пилатес или медицинска топка - лек анцуг или панталон за йога.

Дрехите за фитнес трябва да ви осигурят комфорт и спокойствие по време на тренировка. На първо място обаче винаги стой материята, от която е изработено облеклото. Уверете се че избирате правилния състав за вашите дрехи за да си гарантирате една спокойна и активна тренировка.