7 неща, които задължително трябва да носим по време бизнес пътуване

Какво трябва със сигурност да включите в списъка си, когато пътувате по работа

7 неща, които задължително трябва да носим по време бизнес пътуване

Източник на изображение: freepik.com

Всяко бизнес пътуване изисква ясен план и добра подготовка, за да може да мине възможно най-ефективно и да завърши успешно. Хората, които често пътуват по работа, нямат нужда от списък или допълнително напомняне, за да си вземат зарядното за смарт телефона, личните документи или пък диоптричните очила. Но когато на една жена ѝ предстои бизнес пътуване, тя се нуждае от някои допълнителни аксесоари, за да изглежда в най-добрия си вид и да се съсредоточи върху поставените цели. Ето които са 7-те задължителни неща, които всяка бизнес дама трябва да добави към багажа си:

1. Аутфит за непланиран официален повод

Представете си, че имате работна среща с важен клиент в друг град или държава. В последния момент разбирате, че сте поканени на бизнес вечеря в изискан ресторант – разбира се, че тряба да се появите в подходящ тоалет.

За да не изпадате в сконфузни ситуации, задължително опаковайте към багажа си чифт обувки на висок ток, пола и подходящо сако. При непредвиден повод или събитие ще можете не само да спасите положението, но и да направите страхотно впечатление на околните.

2. Козметика и грим за всяка ситуация

Освен душ гел, мицеларна вода и хидратиращ крем за лице, добавете към своя travel несесер и някои базови продукти за грим, с които да изглеждате зашеметяващо във всяка ситуация.

Компактният коректор, в съчетание с лек дон дьо тен или пудра, гарантират безупречен тен както през деня, така и във вечерните часове. Коректорът е задължителен атрибут по време на бизнес пътуване, защото за секунди може да прикрие несъвършенствата по кожата на лицето.

7 неща, които задължително трябва да носим по време бизнес пътуване

Източник на изображение: freepik.com

Бизнес дрескодът предполага семпъл и естествен грим, затова, освен коректор и фон дьо тен, поставете очна линия, молив за вежди и глос в натурален нюанс. За по-официален повод, бизнес вечеря или коктейл, можете да добавите блясък към визията си с помощта на подходящи сенки за очи, спирала за обем и червило в дързък цвят.

3. Мини преса или маша за коса

Независимо дали целта на вашето бизнес пътуване е среща с колеги или сключване на сделка с нови клиенти – косата ви трябва да изглежда перфектно. За да сте сигурни, че всичко ще е под контрол, се снабдете с мини преса или маша за коса.
Тези малки уреди са идеално решение по време на път, тъй като компактният им размер им позволява да заемат съвсем малко място и да се поберат дори и в ръчния багаж. С помощта на мини преса или маша можете да освежите прическата си без усилие само за няколко минути.

4. Стилни аксесоари

Визията ви няма да бъде завършена без подходящите аксесоари. Когато планирате своите аутфити за престоящото бизнес пътуване, помислете с кои аксесоари ще се съчетаят най-добре. Ако не сте сигурни, то винаги може да заложите на класиката: семпъл кожен колан в цвета на обувките, елегантен ръчен часовник и фино златно колие. Както при грима, така и при аксесоарите е валиден изразът „less is more“. Или, с други думи – да не прекаляваме и да заложим на стила и качеството пред количеството.

5. Външна батерия

Външната батерия, или така нареченият power bank, може да се окаже животоспасяващо средство в непредвидена ситуация. При отложен полет или друго забавяне по време на път е немислимо да останете без батерия на телефона или лаптопа. Заслужава си да инвестирате в малка, но мощна външна батерия – тя не заема почти никакво място в багажа и можете да разчитате на нея, независимо къде се намирате.

6. Визитни картички

Звучи ли ви като отживелица? Всъщност, визитните картички изживяват един своеобразен Ренесанс и се завръщат като актуална тенденция в света на бизнеса. Визитката е изключително практичен начин да оставите своите данни за контакт, дори когато бързате или сте в движение. Ако все още не разполагате със свои визитки – сега е моментът да се сдобиете с такива.

В съвременния дигитален свят визитната картичка е стилен бизнес аксесоар, който се асоциира с авторитет и престиж. Заложете на оригинален дизайн и качествена изработка, за да покажете на своите клиенти и партньори, че срещу тях стои истински професионалист с внимание към детайлите.

7. Слушалки с микрофон

По време на бизнес пътуване е напълно възможно да ви се наложи да проведете служебен разговор от лаптопа докато се намирате на публично място или в шумна обстановка. Затова се уверете, че носите със себе си подходящи слушалки с микрофон. В най-добрия случай – шумоизолиращи. Подгответе се за всякакви непредвидени ситуации – така ще се чувствате спокойни и сигурни в себе си.