Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Viva Magenta, цветът на годината 2023 на Pantone вибрира с жизненост и сила. Това е нюанс, вкоренен в природата, произхождащ от семейството на червените и изразяващ нов сигнал за сила. Viva Magenta е смел и безстрашен, пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава радостно и оптимистично празнуване.

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Значението зад Viva Magenta - Цвят на 2023 г

Тазгодишният цвят на годината е мощен, овластяващ и дързък. PANTONE 18-1750 Viva Magenta приветства всеки с хъс за живот и бунтарски дух.

Като нюансиран пурпурен червен тон, който представя баланс между топло и хладно, PANTONE 18-1750 Viva Magenta е хибриден цвят, който разпръсква физическото и виртуалното в нашия многоизмерен свят. То е настоятелно, но не и агресивно, карминово червено, което не доминира смело, а вместо това възприема подхода на „юмрук в кадифена ръкавица“. Излъчващ динамика, PANTONE 18-1750 Viva Magenta е трансформиращ червен тон, способен да стимулира дизайна да създаде по-позитивно бъдеще.

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Значението зад Viva Magenta - Цвят на 2023 г

Докато балансираме нашия дигитален и физически живот, ние продължаваме да растем в нашата преценка за естествения свят. Цветът на годината 2023 признава гравитационното ни влечение към естествените цветове, докато движенията нарастват около изменението на климата, устойчивостта и опазването на земята.

В тазгодишния процес на избор на Цвят на годината, Pantone наблюдава повишено оценяване и осъзнаване на природата, представена от безброй тенденции в начина на живот. Ние включваме повече живи същества в нашите домове, като растения, цветя, живи стени и възстановяващи външни пространства. Откриваме новооткрито удоволствие в пътуванията, спорта и отдиха на открито, след като поставихме на пауза тези дейности по време на пандемията. Ние сме по-внимателни, за да защитим телата си в резултат на кризите в общественото здраве - гледаме да прилагаме и поглъщаме надеждни, животворни съставки. Всички тези тенденции в начина на живот говорят за сърдечността на природните сили.

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Органичният произход на Viva Magenta произлиза от бръмбара кошенила. Това насекомо произвежда карминова боя, една от най-ценните, най-силните и най-ярките от семейството на естествените багрила. Червеният тон на Viva Magenta ни свързва с оригиналната материя, давайки ни първичен сигнал за сила.

Цветът на годината 2023 обединява богатството, топлината и силата на естествените материи с богатите, отворени хоризонти на дигиталния свят. Резултатът е нюанс на червено, който разширява нашите хоризонти на автентичност. Метавселената създава нови възможности за нас да изразим себе си, а суровата сила на духа на Viva Magenta ни вдъхновява да го правим с увереност и смелост.

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta

Снимки: Pantone