Избор на детски обеци - какво трябва да знаете?

Пазарът днес предлага богат каталог с бижута за деца, сред които са и сребърните обеци за момичета. Нежни и красиви, с тях малката принцеса ще се почувства специална, а невинността ѝ ще бъде подчертана по изтънчен начин. Този вид накити са най-различни според големината, начина си на закопаване и дизайна си, споделят от онлайн магазин Capino.bg. Най-важното нещо в случая е да се постигне комфорт, така че бижуто да не дразни деликатната детска кожа, да не пречи с размера си и да е с подходящия за възрастта на младата дама дизайн.

сребърни детски обеци

Защо да изберете сребърни обеци за вашето момиче?

Когато става дума за детето ни, неминуемо искаме най-доброто за него. Това важи за всяка една сфера от живота, включително и за накитите, които то ще започне да носи в даден момент от своя живот. Малките момиченца обичат да се кипрят със сребърни обеци, които могат да се открият с кръгла форма, да са с камъни, да са висящи и прочее. Каквито и да изберете, предимствата на среброто са следните:

  • не води до алергии – не всяко дете проявява толеранс към стоманените накити за уши, които на пръв поглед са една доста добра опция. Те обаче са чест повод за кожни алергии и зачервяване около мястото, където са поставени. Сребърните модели се оказват далеч по-добър вариант, а и естетическите им качества остават за дълго време непроменени;

  • не са скъпи – това ги прави подходящи и за подарък, защото в сравнение със златните си аналози, стойността им е в пъти по-ниска. Дори и да бъдат изгубени от детето, това няма да е във финансов ущърб за родителите. Ето затова сребърните детски обеци са толкова търсени – защото комбинират качество, визия и изгодна цена в едно;

  • предлагат се с много разновидности – каквито и детски сребърни накити за уши да сте решили да купите за своето малко момиче, шансът да откриете мечтания модел е реален. За най-малките се предлагат всевъзможни накити от сребро, които правят впечатление с модерния си дизайн, високото си качество и достъпната си цена.

Сребърните детски бижута за уши са били и винаги ще бъдат на мода. Всеки може да си ги позволи и всяка малка принцеса ги харесва. Ако и вие оценявате високо техните визуални качества, заложете смело на този вид бижута.

Кога да пробием ушичките на детето?

Има доста мнение по този въпрос. Някои родители решават да пробият ушите на малкото момиче, когато то е едва на няколко месеца, други изчакват до годинката, а трети са на мнение, че най-добрият вариант е детето да достигне осъзната възраст и само да реши дали иска да носи обеци или не. Няма правилно и грешно – всичко опира до вашите виждания и до това как ще се чувства детето.

С камъни или без да бъдат детските обеци?

Естетиката на сребърните детски накити от този вид е неминуемо една от най-важните предпоставки за това дали да купим даден модел, или да продължим с търсенето. Истината е, че малките момиченца обичат бляскави декорации, както и цветни орнаменти във формата на нежни цветя или животни (калинки, пиленца, котенца и др.).

Идеята е бижуто да се възприеме добре от принцесата и да се носи с желание. Ако обаче става дума за бебе, то в случая най-важното е да се заложи на накит, който не представлява риск за неговото здраве. Той трябва да е с подходящи размери и с детайли, които не се закачат лесно, така че да бъдат погълнати от детето.

Какъв цвят и дизайн да изберете за детските обеци?

Детските сребърни накити за уши трябва да се изберат с подходящите цвят и тематика, за да се носят от малката принцеса с удоволствие. Ето на какво да наблегнете при избора на дизайн:

  • сигурно закопчаване – накитът за уши не трябва да се разкопчава и сваля лесно. Това е най-важната подробност при покупката на детски сребърни обеци, предназначени за бебета или за по-големи дечица. Имайте предвид, че пазенето на бижу от такъв тип не е водещ приоритет за мъниците, затова заложете на модел с винт, който се води един от най-трудните за премахване от ухото по невнимание;

  • красива форма – пазарът предлага детски сребърни обеци в най-различни разцветки и форми. Сред предложенията са модели във вид на цветя, пеперудки, филмови герои, животни и други декоративни трансформации, които биха представлявали интерес за малкото дете. Ако то е във възраст, в която разбира, накитът за ухо ще е повод за добро настроение за мъника, а това ще възпита у него и чувство за отговорност към вещите му;

  • подходящ цвят – малките момиченца излъчват нежност и невинност, което обуславя и изборът на детски сребърни обеци в същия стил. Цветове като розово, бяло и бледо жълто са перфектният избор, на който можете да заложите без колебания;

  • детайли – камъчетата са страхотен завършек за бижуто за уши, предназначено за малки момиченца. Те правят визията бляскава и закачлива, а това чудесно се вписва към енергетиката на всяка една малка принцеса. Изчистените модели също се харесват много, като и те са подходящ избор за вашето момиче;

  • качествени материали – стане ли дума за бижута за дете, най-същественият фактор си остават материалите, от които са изработени. Доказано е, че среброто е напълно безопасно и не води до кожни раздразнение. Освен това неговият цвят е приятен и подхожда на всеки човеки тоалет.

Детските сребърни обеци са не само атрактивни като визия, но и финансово достъпни. Именно това ги прави и чест избор за подарък – с тях никога не може да се сгреши, защото са красиви, удобни за носене и лесни за поддръжка.

Защо е важен комфортът при носене?

За децата е най-важно да се чувстват комфортно и нищо да не ги притеснява, докато носят своите дрешки, обувки и бижута. Когато избирате детски сребърни обеци, уверете се, че те са с добро качество и няма да са причина за появата на обриви, сърбеж и зачервявания в зоната около ухото. От значение е също така и размерът на накита. Той не бива да е твърде голям, че да причинява неудобство по време на сън, а и в ежедневието като цяло. Твърде малките бижута също не са особено добра опция, тъй като има голям шанс да се загубят или да бъдат погълнати, ако паднат.