3 модни тенденции при цветовете от Седмицата на модата в Париж за пролет/лято 2023

Седмицата на модата в Париж за сезон пролет/лято 2023 приключи през октомври, а редакторите, клиентите и инфлуенсърите, които се стекоха, за да видят лично ревютата във френската столица, видяха доста запомнящи се моменти. От Бела Хадид във футуристичната рокля със спрей на Коперни и влизането на Кание Уест в Balenciaga до хореографския танц в чест на Исей Мияке и появата на Шер в Balmain – седмицата беше изпълнена със специални събития. В цветово отношение много колекции бяха потопени в море от черно. Въпреки това три цвята/цветни комбинации се откроиха:

  • горещо розово - може би водени от актуалната тенденция "Barbiecore";
  • ръждиви тонове - характерни за безсезонното облекло;
  • ледено бледата цветова палитра – към тази палитра се насочиха много дизайнери на готови облекла от висок клас, които преди това са имали склонност към еднообразието.

Горещо розово

Джун Такахаши от Undercover показа няколко визии в горещо розово. Те включваха изрязан топ под плетена изрязана жилетка, съчетан с копринена увиваща се пола в два нюанса на горещо розово.

Undercover

Rick Owens в горещо розово показа асиметрична мини рокля под изрязан топ с рамене, наподобяващи „крила“. За Chloe Габриела Хърст показа горещо розов блейзър с едно копче, с черен изрязан топ под него, и подобни панталони.

Rick Owens

Моделът на Dawei се състоеше от две горещо розови части от прозрачен шифон.

Dawei

Ръждиво

Маме Курогучи използва в своята колекция традиционната японска техника за плетене на кошници. В един от дизайните си включва сложно изплетена фланелка върху копринена рокля в ръждив цвят.

Маме Курогучи

Антъни Вакарело от Saint Laurent представи елегантна колекция. Една от визиите се състоеше от ръждиво палто с широки рамене, показано върху еднокомпонентно боди в цвят карамел и широк кожен колан. За 100-годишния рожден ден на Akris Алберт Кримлер направи ревю в Palais de Tokyo и представи цялостна визия в нюанси на ръждивото, състояща се от велурено бомбър яке, кожени панталони с висока талия и тениска, а аксесоарите включваха чанта и сандали с каишки.

Saint Laurent

Rok Hwang от Rokh представи впечатляващо палто от изкуствена кожа, съставено от части в ръждиви тонове и сиво.

Rokh

Ледено бледи цветове

Творческият директор на Shang Xia, Янг Ли, показа редица визии, смесица от бледи цветове. Те включваха разкроена пола в лимонов цвят и лилав топ с бледосини и зелени колани в стил оби.

Shang Xia

От Thom Browne показаха комбинации от бледи цветове: многопластова визия в розово, люляково, синьо и зелено, увенчана с широкопола шапка.

Thom Browne

Дебютното дефиле на Georg Lux за Leonard включваше рокля „селянин“ със смъкнати рамене, комбинираща бледосиньо и зелено с жълти и прасковени тонове. Chanel показа гащеризон от туид в бледожълто върху жилетка в люляково и бледосиньо.

Leonard