Тенденции при щампите за пролет/лято 2023 от Седмицата на модата в Милано

На Седмицата на модата в Милано дизайнерите представиха няколко силни тенденции в областта на щампите и десените за сезон Пролет/Лято 2023. Бяха показани райета от всякакъв тип, за които важи правилото колкото по-изпъкващи, толкова по-добре. Втората силна тенденция са животинските принтове. Този път няколко дизайнери представиха принтове на зебри и дори изображения на истински зебри като част от своите модели.

В колекцията си за сезон Пролет/Лято 2023 Даниела Грегис показа обемна черно-бяла раирана рокля от муселин, пристегната на талията с колан, плетен на една кука.

Даниела Грегис
Даниела Грегис

При Ports 1961 Карл Темплер използва за вдъхновение класическото мъжко облекло и представи тоалет от копринена риза и панталон със смесени райета, изпълнени в морско синьо и бяло, и черно и бяло.

Ports 1961
Ports 1961

Дизайнерът на Vivetta показа привличащ вниманието костюм с панталон в тъмно синьо и бяло райе.

Сред няколкото стила на смели райета в Anteprima беше танк рокля върху къси панталони с висока цепка отстрани, издържани в разнообразни тъмносини, бели, черни, сребристи и бежови райета.

Anteprima
Anteprima

Третата колекция на Фаусто Пулиси за Roberto Cavalli е „ода за стария Холивуд“ и включва някои максималистични щампи, станали популярни в периода между двете световни войни. Една от визиите представлява туника и дълги чорапи с десен на палмово дърво под вечерно палто, което смесва палми с леопардов принт.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Сред стиловете „рокзвездa“ на Филип Плейн е серия от визии, изпълнени с щампи на сърца и рози, напомнящи татуировките от 50-те години. Плейн показа рокля в стил скейтър в червено, розово и зелено на бял фон.

Филип Плейн
Филип Плейн

Колекцията на Марко Рамбалди включва няколко смели щампи – многоцветени „плажни“ принтове.

Джереми Скот от Moschino буквално се заиграва с думата „надуване“ и обсипва колекцията си с надуваеми пояси за плуване.

Moschino
Moschino

Един от моделите на Америка Гонзалес представлява рокля с крещящ анимационен принт, голяма пандела и надуваеми елементи около врата и подгъва.

При Versace един от моделите е дълга, прилепнала туника с щампа на зебра в червено и бордо, върху панталони с принт в същите животински щампи в комбинация с цветя.

Versace
Versace

Когато става въпрос за смело смесване на щампи, Стела Жан не е новак. За Пролет/Лято 2023 някои от облеклата ѝ са с истински снимки на зебри, а други – с десени на зебри, смесени с други щампи. Един модел има и двете. Той включва яке с къс ръкав с принт на джунгла върху сутиен и пола със средна дължина. В горната част полата е с оранжева мрежа, изплетена на една кука, върху плат на райета, а останалата част е със сложен принт на зебра в черно и бяло и украсена с рафия.

Стела Жан
Стела Жан

За Missoni Филипо Грациоли представи няколко от характерните за модната къща плетива в едноцветни комбинации от щампи на зебри.

И накрая, Gucci показа дует макси рокли в искрящо оранжево и сива зебра, представени от близначките Джейк и Джоузи Дюпон.


Gucci