Защо мъжете трябва да използват мъжка козметика?

Нека започнем с най-важното – грижата за кожата не е запазена марка само за жените. Както женската, така и мъжката кожа има нужда от грижа. Въпреки че тенденциите постепенно се променят през последните години, стигмата, свързана с мъжете, които използват козметични продукти, започва да отшумява и все повече мъже започват да се грижат за кожата си.
Ако сте мъж и искате да изградите режим на грижа за кожата, който отговаря на вашите нужди и начин на живот, важно е да знаете как точно се прави и защо. Качествената информация по тази тема е ключова. Знаем, че грижата за кожата и красотата може да бъде плашеща в началото за много мъже, така че нека ви преведем през процеса.

Защо мъжете трябва да използват мъжка козметика?

В следващите редове, че получите качествена информация от българската козметична компания duxe.bg, която създава продукти за мъже.

Има ли разлика между мъжката и женската кожа?
Да - научно доказано е, че мъжката кожа е структурно различна от женската. Количеството на хормона тестостерон е това, което основно определя характеристиките на мъжката кожа. Тестостеронът е полов хормон, който се среща във всички хора, но се счита за "мъжки" хормон, тъй като женската система произвежда около 1/10 - 1/20 от количеството, открито в тялото на мъжете.

Какви са разликите в мъжката кожа?
Дебелина  - една от най-разпространените разлики между мъжката и женската кожа е, че мъжете буквално имат по-дебела кожа. Мъжкият епидермис е приблизително 20-25% по-дебел от женския. В допълнение към дебелината, кожата на мъжете е по-стегната.
Може да си мислите, че по-дебелата кожа изисква по-малко внимание и грижи, но това е погрешно схващане.

Каква трябва да е мъжката рутина за кожа ?
Преди всичко имайте предвид, че един ефективен режим за грижа за кожата не трябва да бъде сложен и да отнема много време – всичко, от което се нуждаете, е солидна основа и последователност.

Първа стъпка: Почистване
Помислете върху това - всеки ден миете зъбите си сутрин и преди лягане, на автопилот. Този навик е заложен в мозъка ни от ранна детска възраст. Поддържането на орална хигиена и перфектни зъби е фундаментално в нашето общество. И точно както вашите зъби се нуждаят от последователно почистване, за да останат перфектни и здрави, такава нужда има и вашата кожа

Стъпка втора: Овлажняване 
Мъжките мастни жлези произвеждат повече мазнини, така че няма нужда да поставяте крем, нали? Не, категорично НЕ. Овлажняването е важна стъпка за постигане на този здрав, блестящ вид на кожата. С напредването на възрастта кожата ни става по-суха и губи еластичност, осигурявайки й допълнителна хидратация, може да изглади бръчките и да изглеждате по-млади.
 Когато става въпрос за грижа за кожата, жените са склонни да обръщат повече внимание на кожата си, отколкото мъжете. Това е така, защото на мъжете се дава малко информация по темата и те не разбират колко важно е да се грижат за кожата си.  Сапунът и водата може да са всичко, което смятате, че е нужно за хубава кожа, но не е така. Всичко, върху което трябва да се съсредоточите, е да премахнете мръсотията, да добавите малко антиоксиданти и да защитите това красиво лице от увреждане от слънцето. 

Най-важното, което трябва да знаете, че кожата има нужда от почистване, след това идва нуждата от хидратация, грижата за торбичките под очите и защита от слънчевите лъчи.

Има отлични продукти, които може да откриете под формата на сет за цялостна грижа на лицето.