Каква да изберем - черна или кафява дамска чанта?

В гардероба на жената има няколко аксесоара, които са определящи за нейния стил и са от ежедневна необходимост. Дамската чанта е сред тях и този висок статус ни задължава да я избираме внимателно и с ясна идея по какви поводи ще я носим.

На пръв поглед покупката на чанта може да изглежда проста, но не е така. Препоръчително е да я подберем спрямо сезона и облеклото си. За да улесните задачата си, в самото начало може да заложите на два цвята – черно и кафяво.

Каква да бъде дамската чанта - черна или кафява?

Това са цветове, които лесно може да съчетаете с други – бяло, червено, синьо и т.н. Не са толкова ангажиращи като лилавото, розовото или пък жълтото и можете да ги носите по различен повод.

Черният и кафявият цвят са отличен избор за делови жени. Те са лаконични. Точно от това имате нужда, за да изглеждате представително, елегантно и на висота.

Една дамска чанта в сдържан цвят ще бъде добро допълнение към официална рокля, делови костюм или пък дънки и модерна риза. Ако търсите точно това – аксесоар за офиса и бизнес срещи, препоръчваме още да обърнете внимание на чантите с размери А4. В тях със сигурност ще поберете документи или личния си бележник.

Чантите в черно и кафяво са харесвани и от дамите с динамично ежедневие, на които им се налага да обикалят града по задачи. В този случай изберете по-обемен модел и с широка дръжка, за да е максимално комфортна. Ярките принтове ще допълнят градския стил на по-младите, а моделите с екстравагантни декоративни елементи са перфектен избор за вечерно излизане с приятели.

От колко чанти има нужда една жена?

Модните стилисти знаят, че всяка дамска чанта трябва да се избира според предназначението й. Колкото до препоръчителната бройка, то такава няма. Истинско престъпление е да бъде поставено такова ограничение!

Когато избирате новата си чанта, добре е да познавате актуалните тенденции на пазара. Може да се запознаете с тях в CCC. В онлайн и физическите магазини на компанията разнообразието от модели вдъхновява да изразите своята индивидуалност и усещане за стил. Сами избирате как да подредите чантите, за да ги разгледате в детайли, и може да ги купите и онлайн.

В идеалния случай жената трябва да има 3 типа чанти в гардероба си. Имате нужда от модел за всеки ден – в нея е препоръчително да се побират папка с документи, несесер с гримове и други дребни вещи. Ако се намери място и за таблет, още по-добре.

Ежедневната дамска чанта е следващият тип, с който трябва да разполагате. Тя обикновено е с тънка презрамка или е на верига. Побира само най-важното.

За вечерни събития подберете ефектен аксесоар според стила си на обличане. Той задължително трябва да бъде съобразен с характеристиките на вашата фигура и повода. Чантите в черно и кафяво са сред най-предпочитаните. Също толкова практични са моделите в бежово и сиво.

Нека изберем дамска чанта според връхната си дреха

Едно упражнение, с което ще развиете умението си да се обличате стилно, е да съобразите цвета на аксесоарите си със своите връхни дрехи. За тъмно палто изберете дамска чанта в кафяво или пък графитено. Ако в гардероба ви преобладават неярките дрехи, то заложете на аксесоари в цвят бордо, хаки или друг по ваш избор.

Всеки сезон предлага нови модерни нюанси. Кафявото и черното са класически избор, но в никакъв случай не ги приемайте за скучни. Те са една солидна основа, около която да изградите тоалети за всеки ден.