Какви обувки да вземем за плажа?

Отправянето към плажа е ежегоден ритуал за много от нас, а за тези, които имат късмета да живеят близо до морето, е по-вероятно да е редовно удоволствие през уикенда. Когато планирате своята лятна почивка, възникват най-различни въпроси. Един от тях със сигурност е „какви обувки да взема за плажа?“ Отговорът, разбира се, зависи от това какво смятате да правите на морето и дали само ще се излежавате на пясъка с питие в ръка или пък смятате да спортувате на открито. Ето и нашата селекция, която, надяваме се, ще улесни избора ви.

Джапанки

Кои са дамските плажни обувки?

Планирате ли да прекарате времето си в излежаване на шезлонга, за да направите неустоим слънчев загар? Или сте готови за нещо малко по-активно, като плажен волейбол или игра с фризби? А може би възнамерявате да се наслаждавате на морските гледки от близкия бар или ресторант ?

Факт е, че това, което смятате да правите на плажа, ще повлияе много на избора ви на подходящи обувки. А още по-вероятно е да предплага наличието и втори чифт обувки или джапанки, пъхнати в плажна чанта, за да се преобуете в даден момент.

И така, предлагаме ви някои от най-популярните възможности за избор:

Джапанки

Познавате ги добре, нали. Това са вашите плажни джапанки. Обикновено стоят в торбата с миналогодишните морски аксесоари и все още носят по себе си полепналите песъчинки от лято 2021. Но дали няма да се окажат "перлата" на тазгодишния ви плажен аутфит?

Сандали с равни подметки

Ако предпочитате по-елегантен външен вид на плажа, след като прекарате време на пясъка, то тогава чифт "равни" сандали е достатъчно добър вариант. От тънки, деликатни презрамки, които обгръщат глезена и могат да бъдат украсени по различни начини, до впечатляващия вид на масивните платформи - пазарът е готов за всеки вкус.

Високи платформи

Лятната мода понякога може да изглежда доста нелогична, но високите гумени платформи са тренд от поне няколко години. С еластична подметка и закопчаване с кожени каишки, те са почти задължителни край басейна или бийч бара. Не се препоръчват за пясък, няма нищо по-неудобно от това, да "потънете" до глезените, опитвайки се да стигнете до пътеката.

Балеринки и мокасини

Колкото и да е странно, някои модели затворени обувки са перфектни за дамския плажен тоалет. Платнентите мокасини или моделите от еко кожа и велур са вечерното допълнение, което не бихте отказали. Свежи цветове, аксесоари като декоративни камъчета или мъниста - лятото може да се усети дори в малките детайли.

Сникърси

Маратонки за плажа? Защо не, ако става дума за модели от плат или дишащи материи. Отново ги препоръчваме за носене след залез или рано сутринта. Летните предложения са в пастелни тонове или имат ярки щампи.

Могат ли дамските джапанки да са моден летен аксесоар?

Този въпрос не е толкова странен, колкото ви се струва. Въпреки традиционното неглижиране на летните дамски джапанки, много от модните брандове съвсем преднамерено ги включват в колекциите си за 2022 година. Никак не е странно да срещнете модели с логата на Adidas, Puma или Scholl. И като казахме модни модели джапанки, ето къде да ги откирете.

ССС е мястото, където ви очакват десетки качествени предложения дамски джапанки. Имате няколко възможности за покупка - през сайта ни или на място във фирмените магазини на марката. Можете да изберете един или няколко чифта - лятото има хубавия навик изненадващо да продължава няколко седмици повече от обикновено.

Дамските джапанки трябва да са избират според номера, който носим; да се почистват регулярно и най-важното - да са качествени. Защото както вече сте се убедили, те могат да са летен моден аксесоар, който да носите съвсем спокойно.