Как да изберем правилната дължина на полата? Съветите на нашите стилисти

Жените обичат полите, защото те са женствени и винаги стилни. Но коя пола подчертава или прикрива по-пълни бедра и ханш и коя е подходяща за дълги или къси крака? Отговорите на тези въпроси ще научите сега.

Как да изберем правилната дължина на полата?

Как да изберем правилната дължина на полата?

Правилната дължина на полата се определя спрямо фигурата на всяка жена. Най-добрата дължина е тази, която стига до коляното. Тук изборът дали да бъде над или под него зависи коя е най-тясната част около него. Ако тя е над коляното, тогава изберете пола, която е с дължина над него. Ако пък е обратното, тогава изберете пола с дължина под коляното.

Защо да спазвате това правило? Защото избирайки линията на полата да бъде на най-тясното място на вашия крак, вие създавате илюзия, че краката ви са такива навсякъде, а не само на това място. Страхотен трик нали? Вижте какви модели поли можете да откриете на answear.

Какви са съветите от нашите стилисти при избора на пола?

Минипола. Тя е с дължина до бедрото и ако е подбрана правилно е най-простият елемент, който оптически удължава краката. Миниполата е най-стилна в прав или А-образен силует и е идеална за подчертаване на вашата женственост.

Кога да носите минипола и кога не?

  • Ако имате тънки крака и бедра, прилепналата мини пола е идеалният избор за вас!
  • Ако сте с пълни, широки бедра и седалище, то тогава заложете на минипола с А-образна линия. Избягвайте прилепнала еластична минипола.
  • Ако имате пълни бедра, не избирайте пола с мини дължина, а миди или макси пола.

Пола с дължина до коляното. Тя обикновено стига до областта на коляното, което може да означава или малко над или малко под него, но не достига до прасците. Полите с дължина до коляното са с А-образен и прав силует, но също така се предлагат и с дизайн на пола тип "молив". На answear ще откриете различни модели поли на Guess. Вижте ги тук: https://answear.bg/m/guess.

Кога да носите пола до коляното и кога не?

  • Ако не харесвате много коленете си, заложете на по-дълга пола и избягвайте тези с дължина до коляното, защото ще ги подчертаят още повече.
  • Ако имате дълги крака, ви съветваме да носите полата с дължина до коляното и малко по-ниско в талията.
  • Ако имате стройни крака, изберете пола до коляното с прав силует.

Миди пола - стига до прасците и е елегантен и шикозен избор. Полата тип "молив" с миди дължина подчертава женствените форми, а мидиполата с А-образна линия създава ласкателен и стилен силует - идеална за жени с по-широки ханш и бедра.

Кога да носите миди пола и кога не?

  • Ако имате плоско дупе и искате то да изглежда по-обемно, заложете на плисирана миди пола, пола с джобове отзад или на пола от твърда материя.
  • Ако имате пълни и заоблени бедра, полата тип "молив" със средна дължина не е идеалното решение за вас, защото оптически разширяват бедрата.
  • Ако имате пълни прасци, не избирайте миди пола. Тази дължина достига до прасците и ги подчертава.

Макси пола. Тя е с дължина от глезена до пода и често се характеризира с бохемски дух. Този модел пола е особено любим през лятото, но също така е и перфектният избор за по-студените дни с якета и палта, като тези the north face, които можете да откриете на answear,

Кога да носите макси пола и кога не?

  • Ако имате къси крака, изберете по-дълга пола и за предпочитане да бъде в тъмен едноцветен цвят, в комбинация с висока талия.
  • Ако имате дълги крака, то тогава имате голям късмет! Макси полите с принт са идеалното решение за вас.
  • Ако сте с по-пълни глезени, изберете изключително дълга макси пола с дължина до земята или миди пола.
  • Ако имате по-пълни бедра, то най-добрият избор за вас е изчистена пола с А-образна линия, с минимални детайли.