Топ 7 ревюта и тенденции от Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Седмицата на модата в Копенхаген обедини някои от най-уважаваните марки и вълнуващи нови дизайнери от скандинавския регион. Наскоро приключилото събитие предложи предварителен преглед на есенно-зимните колекции и тенденции, които се очакват с нетърпение през 2022 г. Независимо дали оценявате свежата непринуденост или закачливият подход на скандинавския дизайн, физическите и дигиталните презентации предоставиха на ентусиастите на стила много вдъхновение за по-студените месеци. На Вашето внимание предлагаме седем от най-добрите колекции от скандинавското модно събитие, което се провежда два пъти в годината.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

A. Roege Hove

Едноименната марка на дизайнерката на трикотажни изделия Amalie Røge Hove представи чувствена колекция, която изтъква всички различни форми и тела. В допълнение към характерните за марката прозрачни черни и бели плетива, шоуто, организирано в галерия O—Overgaden, показа флиртуващи съединени предни горнища, рокли от цяло парче, подчертаващи силуета, и прозрачни мини поли в цветова палитра от тюркоазено синьо и кафяво, вдъхновена от природата.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Baum and Pferdgarten

Тъй като Северният полюс служи като отправна точка за най-новата колекция на Baum and Pferdgarten, те доставиха гама от дрехи, създадени за природните стихии, но без да жертват стила. От лъскаво ватирано палто в огненочервено до розов пуловер с висока яка, която може да се подгъне няколко пъти, и сако от пипитено букле, проектирано с голяма яка, шоуто беше урок по уютно и елегантно зимно облекло.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

By Malene Birger

Скандинавският почитател на минимализма By Malene Birger облече свободната съвременна жена с визия, която е еднакво изтънчена и ефектна. По думите на креативния директор Maja Dixdotter, марката е възприела „максималистичен подход към минимализма“ за своето представяне на Есен/Зима 2022, което е изпълнено с разностранни парчета, които могат лесно да се обличат за официален и неофициален случай – помислете за подхождащите си плетени комплекти, луксозни палта и жилетки от изкуствена кожа и мекия, дълъг до земята пуфер.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Holzweiler

Разкрита с красив късометражен филм с участието на млад актьорски състав в Норвегия, новата колекция на Holzweiler обхваща идеята за „изветряване/ерозия“ и показва оценяване и грижа към старите и новите дрехи. От прекомерно голям избелял деним до целенасочено състарен вид на връхните дрехи, гамата е предназначена да се носи и обича години напред.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Mark Kenly Domino Tan

Що се отнася до шивашкия занаят, основната опора на Седмицата на модата в Копенхаген Mark Kenly Domino Tan не разочарова. Муза на дизайнера за Есен/Зима 2022 е американската художничка Джорджия О’Кийф. Шоуто обхвана рязко изрязани блейзъри и шлифери, както и по-елегантни силуети като едноцветни многослойни рокли с волани и изкусни плисирани части.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Saks Potts

Канейки гости в Операта в Копенхаген, Saks Potts организира възхитително шоу, богато на дръзки тоалети, които могат да пренесат човека от офиса на парти. Впечатляващ флуоресцентен зелен корсаж с презрамка през врата, представен от модела Ерин Уосън, беше съчетан с ласкав кожен панталон, докато пуловер с висока яка беше стилизиран с широк колан с функционални, премахващи се торбички.

Седмицата на модата Копенхаген Есен/Зима 2022

Stine Goya

Колекцията Есен/Зима 2022 на Stine Goya е свързана с излизане навън и забавление, независимо в коя част на деня. „Винаги съм се надявала да вдъхновя хората да се осмелят да бъдат различни, да им вдъхна увереност да бъдат себе си, без да се извиняват“, каза основателят и творчески директор преди шоуто. „Този сезон наистина исках да опаковам това чувство с допълнителна сила, като същевременно надграждам нашите правила, които станаха толкова ценни в Stine Goya.“ Еуфористични цветове като прозрачно неоново зелено облекло, носено под свличащо се люляково палто или флорално обемно яке, съчетано с клин със същия десен, бяха често срещани на шоуто.