Авангардни бижута в проекта “MINOAR REPRESENT”

Дизайнерите на модния бранд “Minoar” Теодора Спасова и Йоан Гълъбов създадоха проекта “MINOАR REPRESENT”, който има за цел да обедини социално различни сфери на изкуството и културата, обвързани с естетически концепции. Проектът ще се проведе в поредица от събития в концептуалното пространство на официалния магазин на Minoar.

Minoar

Всеки гост автор бе презентиран с тематична инсталация създадена от креативния екип на Minoar Concept Store, обединяваща стилистически естетическото и емоционално усещане на обектите представени в пространството.

Minoar

От 01.11. До 07.11.2021г., Minoar Concept Store представиха своя първи гост автор - Доц. Д-р. Яна Костадинова. В периода от седем дни, клиенти, приятели и почитатели на авангардния стил успяха да се сдобият с уникални лимитирани авторски бижута, които вече са достъпни както във физическия магазин на “Minoar”, така и в официалния им сайт.

Minoar

Зад 13-те авангардни колиета на Яна Костадинова се усеща ясно изведена собствена семиотична система от цветове и форми, които се забелязват в магнетичната и тайнствена колекция от колиета. Всеки един детайл вплетен в графичните аксесоари играе своята дисонансна или хармонизираща роля, всеки жест, щрих, ритъм или пауза имат своето конкретно обусловено място.

Minoar

Да създадеш красота от разруха, оформяйки късчета от вулканични камъчета в бижутата, е като да контролираш хаоса, а мулажираните декоративни елементи от целулозна паста имитиращи застиналата лава демонстрират израз на опитомяване на природната стихия във форма.  Крайният резултат е 13 графични колиета вибриращи в елегантен ритъм и  хармонична последователност.

Minoar

Minoar

Снимки:

1. - 6. Предложения от модна къща Minoar и доц. д-р Яна Костадинова.

Фото: Личен архив на Minoar.