Български топмодели коментират "Златната игла"

 * Роси Иванова: “Това е шанс да почувстваш енергията на модния бранш!“
* * Габриела Василева: „Златната игла“ е като черешката на тортата за модния свят!“
  * * *  Вероника Стефанова: „Златната игла” e най-престижната модна награда на Балканите и за мен е чест да съм част от нея!“

Годишните награди „Златна игла“, които Академията за мода вече близо 30 години връчва на най-добрите български модни творци, предизвикват радостни емоции и въздишки не само в средите на модните дизайнери. Силни и трайни са впечатленията на някои от най-красивите българки – топмоделите, участвали в най-престижното модно събитие у нас. В навечерието на тазгодишната церемония те споделиха в социалните мрежи спомените и вълненията си от своите участия в „Златната игла“.
Едни от най-добрите ни манекенки казват мнението си за бляскавата церемония на Академията за мода. Нека заедно да ги прочетем:

Златната игла

Роси Иванова – „Мис България 2005“:  „Като носителка на титлата “Мис България 2005”, съдбата ми е дала привилегията да се докосна до вълшебния блясък на модата. Това е оставило траен емоционален и професионален отпечатък  върху личностното ми израстване и мироглед в дългогодишния ми опит на модел. Да дефилираш на модния подиум на “Златната игла” е прекрасна възможност да се запознаеш отблизо с творческата енергия и колоритния талант на модния бранш в България. Горда съм,че вече повече от десет години познавам професор Любомир Стойков, който с литературно очарование е запалил страстта ми към модата. Щастлива съм, че за поредна година ще бъда част от модните дефилета на годишните модни награди на Академията за мода“Златната игла 2021".

Златната игла

Габриела Василева – „Мис България 2012“:  “Златна игла” е като черешката на тортата за модния свят в страната ни. Тази изящна статуетка показва на заслужилите я, че има смисъл да влагат сърцата си в това, което правят. Не си спомням от кога съм част от иглата, отдавна е, вероятно след спечелването на конкурса "Мис България 2012". Винаги, когато съм в страната, се включвам в тази модна еуфория, организирана от Академията за мода. Зад кулисите е не по-малко вълнуващо. Има десетки забавни истории от там, но за тях ще разкажа някой друг път. Сега пожелавам на целия екип, стоящ зад „Златна игла“, и на движеща й сила и мой професор - Любомир Стойков, здраве и хъс за още много сияещи Златни игли!“.

Златната игла

Гери Дончева – ТВ журналист, PR, топмодел и дългогодишна водеща на „Златната игла“: „За мен “Златната игла” е неописуема емоция, една мечта, истинско приключение в света на модата, традиция, изпълнена със съдържание! “Златната игла” е и стълбица, която среща успешни професионалисти в сферата на модата, лайфстайла и журналистиката. За мен като водеща, “Златната игла” е и отговорност, гордост, стремеж към съвършенство. Преди повече от десет години беше моята първа изява на сцената на “Златна игла” - като модел - и си спомням трескавото ми вълнение от участието в най-престижното модно зрелище в България. Не исках този ден да свършва! Всичко беше планирано отлично, професионално - от организация на пространствата, през организация за фризьори, гримьори, дизайнери, модели, до хореография, посрещане на гости, журналисти… Така е и до днес! Радвам се, че имам възможността да продължаваме да вървим заедно и пожелавам на целия фантастичен екип на “Златна игла” начело с любимия ми професор Любомир Стойков да бъдат все така креативни, вдъхновяващи, актуални, модерни и най-вече здрави!“.

Златната игла

Никол Предьова – български топмодел: „Всяка година трупам спомени и емоции от “Златна игла”. Много ясно си спомням денят, когато за първи път получих покана за участие в нея от проф. Любомир Стойков. Бях толкова развълнувана, а еуфорията беше наистина огромна. Исках да усетя невероятния заряд на това приказно събитие. Оттогава всяка година очаквам с нетърпение “Златна игла”, за да се насладя на цялата емоция около нея. “Златна Игла” е едно невероятно и зареждащо събитие в модната индустрия, организирано по изключително професионален начин. Влагат се много усилия, труд и сърце! Организацията започва месеци по рано и резултатът – наградата е най-голямото признание за отличените – за техните усилия, труд и професионализъм. Искам да изкажа своите огромни благодарности към проф. Любомир Стойков, както и към целия екип на Академията за мода, че и тази година ще имам възможността отново да бъда част от най-значимото събитие за мода в България!“.

Златната игла

Елисавета Стоянова – Гарева – български топмодел: „За мен „Златната игла“ е събитие, което показва колко сме кадърни ние - българите. Имаме много таланти в  бранша и точно тази награда удостоява труда и страстта на хората, които създават мода във всичките ѝ форми. За мен е привилегия, че съм част от „Златната игла“ и желая още дълги години вдъхновение и успехи!“.

Златната игла

Мадлена Иванова – „Лейди България“ и „Best Body - Miss Summer International“: „За мен връчването на престижните награди “Златната игла” е най-стилното модно събитие в България. Всяка година ревю-спектакълът, организиран от Академията за мода с председател проф. Стойков, е съпътстван от грандиозни и креативни творчески решения, класа и изтънченост, които се разкриват пред отбрана лайфстайл публика. Гордея се, че съм била няколко пъти лице на колекциите на зашеметяващата Есил Дюран и съм представяла утвърдени дизайнери и модни къщи като Romantica Fashion на София Борисова, Blink на Ради Лазарова, Axel Hardy, Стоян Радичев, Диляна Матеева, Росица Рангелова и много други. Искрено се надявам и занапред традицията да продължава, за да дава пример на младото поколение и да разграничава стила от кича и безвкусицата.“.

Златната игла

Ивелина Бубова – български топмодел: „За мен наградата “Златна игла” е най-престижната за модния свят в България. Тя е уникална възможност да се отличат заслужено творците и техният труд в различните категории. Чест и удоволствие е да бъда част от това събитие. В спомените ми неизличимо са се запечатали трескавата подготовка, пищните тоалети, тържествеността и еуфорията. От досегашните си участия съм забелязала, че всеки носител на приза “Златна игла” във времето заслужено оправдава наградата и продължава да създава още повече красота.“.

Златната игла

Десислава Харизанова – български топмодел: „За мен “Златна игла“ е най-авторитетното отличие за мода в България. Това е един прекрасен празник за българската модна индустрия, който откроява най-добрите дизайнери, гримьори,  фотографи и бижутери, които допринасят за развитието на визуалната култура и стил. Чрез персоналното си участие още по-добре осмислих това, че Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци и, че също така дава сцена за изява на талантливи и изявени модни къщи. Всяка година има великолепен ревю - спектакъл, придружен с послание за много красота, елегантност, естетичност и висок стил.“.

Златната игла

Вероника Стефанова - Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“:  “Златната игла” e най-престижната модна награда на Балканите и за мен е истинска чест да бъда част от най-значимото за българската мода събитие! Всеки един участник, независимо дали е модел, дизайнер, стилист или коафьор, се е доказал и е заслужил мястото си там. Възхищавам се на силата на Академията за мода и на проф. Любомир Стойков да селектират и да дават шанс на млади таланти, да оценяват труда на всички, които творят и създават мода. Участвам като модел в това толкова важно за мен събитие повече от десет години. Вълнението започва още с наближаването на годишните модни награди! С нетърпение очаквам обаждането на проф. Стойков с прекрасната вест, че съм избрана да бъда част от екипа на моделите. Трудно успявам да заспя вечерта преди събитието. За мен участието там е много голямо признание за модната ми кариера, обичам атмосферата преди и по време на ревютата, пробите, запознанството с нови дизайнери, екипите, които ни подготвят визиите, публиката, фотографите, журналистите, всички гости, които с нетърпение очакват да видят кои са новите модни тенденции и носителите на престижната награда.“.

Оказва се, че нашите топмодели ценят и се вълнуват не само от личното си дефилиране по модния подиум, но и от прекрасните професионални контакти с дизайнери и фотографи, гримьори и стилисти. Те се възхищават на оригиналността, фантазията и креативността на създателите на облекла и допълнения, на всички, които имат решаваща роля за просперитета на българската мода. Популярните красавици и дългогодишни участници в церемонията на Годишните награди на Академията за мода осмислят достатъчно ясно ролята на „Златната игла“ за стимулирането на родния дизайн и на нашата модна индустрия. Те са респектирани и от обстоятелството, че в родината ни има толкова талантливи творци, които допринасят изключително за високия престиж и репутация на българското изкуство и на визуалната култура като цяло.

Снимки:

1. Роси Иванова

2. Габриела Василева

3. Гери Дончева

4. Никол Предьова

5. Елисавета Стоянова – Гарева

6. Мадлена Иванова

7. Ивелина Бубова

8. Десислава Харизанова

9. Вероника Стефанова