Mодна къща „Жени стил”: Къси вталени сака и вградени биета за лятото

Силвия Мадина

На изискано и стилно модно ревю в „Кемпински Хотел Зографски”, модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи новата си колекция пролет-лято 2009, наречена „Слънчева жена”.

Сред присъстващите гости на ревюто бяха Клавдия Кашева, Цветанка Калфин, Светлана Шаренкова, Анна Сендова, Цветелина Бориславова, Петя Славова, Деница Димитрова, Нина Радева, Жени Калканджиева, Лили Червенякова, Албена Александрова, Жана Жекова, проф. Любомир Стойков, Иван Радев, Евгени Минчев, Павел Цветков, както и техни превъзходителства посланиците на Беларус, Македония, Холандия и Финландия и др.

На г-жа Живкова бяха изпратени специални букети от първата дама Зорка Първанова, от министър Емилия Масларова и от много други ценители, колеги и приятели.

Евгения Живкова сподели: ”Пролетно-лятната ми колекция е адресирана към активните и модерни жени, които умело комбинират цветове и платове, и са склонни да импровизират и експериментират. Духът и естетиката на Ренесанса – макар и частично, са повлияли на най-новите ми произведения, адаптирани към ценностите на нашето съвремие. Реших да нарека тази колекция “Слънчева жена”, защото искам моите облекла да носят настроение и радост. Моето посланиеи е, че не трябва да бъдем унили дори и в трудни моменти. Пролетно-лятната дамска мода, издържана в естетиката на “Жени стил”, е заредена с положителни емоции и е много жизнена и слънчева!”

Колекцията е съставена от 60 облекла, разпределени в 12 взаимно свързани теми. Силуетът включва къси вталени сака с шал-яка, ревери, вградени биета и рюшове. Роклите са с разнообразни кройки – прави, разкроени, с чупки и плохи. По тях има различни вграждания на платове с пайети и материи с намачкана структура. Силуетът на роклите е разнообразен – с висока и свалена талия – дължината им е около коляното и до земята.

На модния подиум се изявиха едни от водещите топмодели на “Визаж модел груп”, както и 13-годишната дъщеря на г-жа Живкова - Андреа Стефанова. Прическите бяха дело на екип на Тодор Тошев, а гримът сътвори екипът на Кирил Чалъков.

Снимки:
1.- 3. Предложения на “Жени стил” от колекция “Слънчева жена”, пролет-лято 2009.
4. Андреа Стефанова -13-годишната дъщеря на г-жа Живкова, която се изяви на модния подиум.
5. Дизайнерката Евгения Живкова приема аплодисментите на публиката.

Фото: © Мони Франсес

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

ВИДЕО:
Слънчева жена: ревю на Евгения Живкова за "Жени стил", пролет-лято 2009