Аксел Харди се вдъхнови от женствеността

* Колекция „Фема“ - есен-зима 2021/2022 за еманципираните дами

Хелена Тодорова

Дизайнерката Аксел Харди направи фотосесия с най-новата си колекция „Фема“ – сезон есен-зима 2021 / 2022, която е  предназначена за смелите, динамични, еманципирани жени, както и за онези от тях, които имат ярко изразена индивидуалност. Носителката на „Златна игла“ се е вдъхновила от женствеността като естетически феномен и от реалния живот. Нейната цел е да  отговоря на потребностите на жените не само от практична мода, но и от модерен дизайн, който се отличава с нови и свежи идеи.

Axel Hardy

В колекцията присъства една по-изчистена линия - Pure linen clothing by Axel Hardy, при която преобладават облекла предимно от висококачествени памучни тъкани и фини ластични плетива (рокли, поли, топове). Предназначени са за офис среда, както и за професии, които изискват по-строг стил.
Аутфитите от колекция „Фема“ са многофункционални. Палтата и елеците са с подвижни шалове и качулки, които често са с две лица. Важен аксесоар е коланът.

Axel Hardy

Модният бранд Axel Hardy отново използва естествени материи като органик памук, а при плетивата и платовете - вълна и лен. Също така плетивата са съчетани с естествена коприна дори и през студените месеци. Новата тенденция в колекцията са връхните палта от лицева кожа, но отличителното е, че пухкавата част се състои от памук и вълна. Не бива да се пренебрегват материите на малки волани, принтовете и ярките двойни платове с тафта.

Axel Hardy

В последната колекция на Аксел Харди размерът „овърсайз“ преобладава и се забелязва най-вече при връхните облекла и горните части тип „пончо“, флуиден с движение на материите около тялото. При ластичните рокли и полите с висока талия актуален е и вталеният силует, който подчертава нежно извивката на тялото. В цветовата гама доминират типично есенните и зимни багри като цветовете на гората, канелените тонове, пастелните, наситените, виолетовите, зелените и сивите.

Axel Hardy

Axel Hardy

Axel Hardy

Axel Hardy

Axel Hardy

Снимки:

1. - 8. Аутфити от новата колекция „Фема“ на дизайнерката Аксел Харди.

Модели: Елисавета Стоянова – Гарева и Михаела Иванова.
Фотограф: Дилян Марков