Как се е променила дължината на роклите през годините? Кратка история на дамското облекло

През годините модата е претърпяла някои колосални промени. Ако преди време е било съвсем неморално да се вижда по-голяма част от тялото, то днес жените най-спокойно могат да отидат на плаж с обикновени бански. Разликата във възпитанието на поколения наред също се е променило. Всичко това е довело до създаването на нови модели дрехи и забравянето на вече съществуващи такива. Най-голяма революция наблюдаваме при роклите. Ето защо точно те ще бъдат една от точките, върху които ще се фокусираме в следващите редове.

Как се е променила дължината на роклите през годините? Кратка история на дамското облекло

Как са се променили тенденциите сред дамските рокли?

Роклята като дреха е известна на човечествето още от Древността. Ако тогава нейната цел е била да прикрие само някои части от тялото, оставяйки на показ по-голяма част от него, то през Средновековието нещата се променят. Влиянието на църквата е видимо не само върху живота на хората, но и върху тяхното облекло. Дамите са избирали дълги рокли, които са обгръщали максимално по-голяма част от тялото им. Впоследствие през Ренесанса тези дрехи придобиват съвсем друг характер. Вече те са били част от визията, визитката на всяка дама. С времето те са започнали да показват все повече от красотата на жените, достигайки до 21. век. Днес откриваме съвсем ясно характера във всяка една рокля – стил, изящество, без прекалено много орнаменти, но достатъчно, за да подчертаят всяка извивка.

Ако се чудите откъде да се сдобиете с ново облекло, то тогава потърсете следващата ви рокля на answear.bg. Тук ще откриете огромно изобилие от размери, цветове и модели, които са подходящи за всички дами. Облеклото е в различни стилове, така че еднакво успешно да бъде част както от ежедневна визия, така и от официална. Единственото, което трябва да направите, е да прецените какъв ще бъде повода, по време на който ще носите роклята.

Рокля

С какво облекло да отидем на плаж?

Определено преди години единственият вариант е носил наименованието рокля, като се е смятало за доста неморално жените да влизат в морската вода. Тяхното облекло е прикривало голяма част от тялото им и така те са се чувствали незастрашени от чуждите погледи. Днес обаче нещата не стоят съвсем по този начин. На пазара има разнообразие от бански костюми в различни цветове и модели. От тях струи голяма доза красота, която само и единствено прави тялото ви още по-красиво. Ето защо ви препоръчваме именно такъв тип облекло, ако сте решили да отидете на басейн или да посетите родните плажове в оставащите топли дни до началото на есента.

Какво да правим, ако все пак не се чувстваме удобно с рокля?

Ако си задавате този въпрос, повярвайте – не сте само вие. Ето защо дамите са използвали своята изобретателност. Те са решили, че в крайна сметка не може да се чувстваш зле в своята рокля и трябва да се намери решение и за този проблем. Малък трик, който всички дами използват, са късите панталони. Поставяйки ги под роклята си, ще се чувствате много по-добре. Дори и навън да е топло, това само ще намали неразположението в областта на бедрата. От друга страна можете да носите и само тях, когато искате нещо по-леко и удобно в горещите летни дни. Ако не сте открили перфектния чифт за вас, изберете вашите дамски къси панталони на answear.bg още сега!

Модата се променя, също както и ние. Важното е този процес да се извършва съвместно и винаги да сме наясно какви са тенденциите. Само така ще можем да се превърнем в еталон за стил и красота.