Ниски или високи кецове - кои да изберете, как да ги съчетаете

Разнообразието от обувки, на което се радваме, често ни поставя в трудна позиция – кой модел да изберем, как да го съчетаем с останалите си дрехи и как да изглеждаме по най-добрия начин. Задачата се усложнява когато става дума за спортни обувки – дамски кецове, маратонки, гуменки. Те са не само моден аксесоар, но и част от спортната екипировка и тогава изборът трябва да е още по-внимателен, защото става дума за здравето на краката. Ето защо ще разделим съветите на две части – как да изберем ниски или високи дамски кецове, за да изглеждаме добре и за какво да внимаваме, когато избираме ниски или високи дамски кецове за спорт.

Дамски кецове

Модни правила: Как се носят високи кецове

Високите кецове носят в себе си онзи бунтарски, младежки дух, който толкова ни липсва в живота ни като възрастни. Затова не се лишавайте от това „подмладяване“ и носете смело високите си кецове дори когато собствените ви деца вече носят такива.

Високите кецове от плат се съчетават прекрасно с тюлени поли и къси рокли. Добавете и малка чантичка през рамото и се впуснете смело в ежедневните си задачи с енергията на 20-годишно момиче. Другите дрехи, с които високите дамски кецове се съчетават прекрасно, са всички видове и модели дънки.

Високите кецове си подхождат както със скини дънки, така и със завръщащите се на мода дънки с широки крачоли. Когато избирате как да съчетавате кецовете си, е важно единствено крачолите да не закриват горната част на обувката, за да не „убиете“ красотата на този модел.

Дамски кецове

Модни правила: Как се носят ниски кецовете

Дамските кецове и маратонки, които завършват под кокалчето на глезена са вероятно най-носеният модел обувки в историята, след римските сандали. Те са толкова благодатни за съчетания, че можем да ги видим комбинирани дори с бизнес костюм. Не се колебайте да имате няколко чифта в различни цветове, за да имате избор. Когато имате няколко различни чифта, ще можете да им се радвате и по-дълго време.

Спортни правила: за кои спортове да изберете високи кецове и за кои – ниски

Един от най-дълго продължаващите спорове е именно по темата ниски или високи кецове. Кой модел предоставя по-добра защита срещу контузии на глезените, кой модел ще подобри спортните резултати. Похарчени са милиони долари, за да се открие „идеалният“ модел обувки, който да бъде удобен, да подобрява резултатите и да предоставя опора на крака.

В крайна сметка изводите на специалистите са, че моделът кецове не влияе пряко върху честотата на контузиите. Усещането за комфорт и опора са индивидуални и е въпрос на лично усещане кой модел ще изберете за вашите спортни занимания. И не на последно място – как да изберете дамски кецове, без значение дали ниски или високи.

Доверете се на наложена верига магазини, които предлагат оригинално модели и такива с доказано качество. В магазините на ССС например ще откриете както световни марки кецове, така и марки, които се внасят ексклузивно само от този магазин. Още по-голямо удобство е пазаруването от онлайн магазина им. Имате спокойствието да разгледате целия асортимент и да изберете своите следващи любими дамски кецове.