Естествените материи и свободните кройки - владетелите на добрия летен сън

Както всяко друго облекло, така и нощното има своите особености. Трябва да го избираме не само според актуалните модни тенденции, приятните материали, но и с оглед на сезона. Именно през летните месеци трябва да потърсим най-леките и дишащи нощници и пижами, които ще гарантират на тялото ни усещане за абсолютен комфорт.

Дамски нощници

Кройки и модни тенденции
Без значение дали предпочитаме нощници или дамски пижами, ние имаме нужда от удобство. По време на сън тялото ни има нужда от почивка. Подходящото нощно облекло ще направи чудеса за съня ви, така, че да се събудите свежи и отпочинали. Но как да изберете най-подходящия модел? Започнете с кройката. Пижамите и нощниците не бива да ви бъдат тесни или да предизвикват протриване при движения. Затова не се притеснявайте да си купите един размер по-голям от този, които стандартно носите. Колкото по-свободна ви е пижамата, толкова по-удобно ще се чувствате. Това, че нощното облекло ви е широко съвсем не означава, че няма да ви стои добре. Даже напротив.

С нощното облекло можете тотално да развихрите въображението си и да се обгърнете в различни цветове и мотиви. Ако заложите на меки пастелни нюанси и ги съчетаете с флорални мотиви, определено няма да сгрешите.  Ако заложите на райета или точки, пижамата ви ще бъде винаги на мода, тъй като тези два елемента са винаги част от тенденциите. Избирайки животински мотиви, пък, ще се сдобиете с една уверена и секси визия.

Материята има огромна роля!
Вискоза, лиосел, модал и памук. Това са най-подходящите материи за лятото. Те са естествени, дишащи и изключително удобни, затова сме сигурни, че ще ви накарат да спите като бебе.
Ако досега не сте носили нощница от вискоза, лятото е идеалният сезон за целта. Вискозата е олицетворение на комфорта, защото е мека на допир, лека и красиво следва извивките на тялото.

Искате да спите в материя, която ще ви държи хладно през горещите нощи? Потърсете пижама от лиосел. Лиоселът е вид вискоза, което означава, че тази материя има същите свойства. Освен тях, обаче, тя има охлаждаш ефект, което я прави идеална за лятото. Също така, заради антибактериалните си свойства, лиоселът е подходящ за астматици и хора с алергии.

Друга подходяща материя – модалът. Модалът е мек на допир. Тази материя е също вид вискоза, която е изключително лека и абсорбираща, което я прави идеален летен избор.

Ако изберете памучна пижама, никога няма да сгрешите. Памукът е подходящ както за лятото, така и за зимата. Той има отлични абсорбиращи свойства, нежен е на допир и е естествено дишащ. Заложете на органичен памук, който е отглеждан без химически торове. Органичният памук е идеален за хора с алергии или чувствителна кожа.

Дамски нощници

Пижама, нощница или нищо?

Когато избирате пижама, винаги вярвайте на собственото си усещане за комфорт. Само вие знаете кое е най-доброто за вас. Можете да изберете по-свободно горнище като потник или тениска, както и долнище с къси или дълги крачоли. Ако, пък, сте почитателка на нощниците, не се мъчете с пижами. Можете да изберете дълга нощница, под която можете да сте голи, или по-къс модел, който да комбинирате с бикини или шорти.

Халат през лятото? Да!
Независимо от избраното нощно облекло, дори и през лятото можете да го комбинирате с подходящ лек халат. Изберете модел с къс ръкав от вискоза. Халатът ще допълни визията ви и ще закрие гърба и раменете ви в по-хладните летни утрини. В него и по пижама, можете спокойно да приготвите закуска и да се насладите на чаша кафе на балкона.