Колекция на Jean-Paul Gaultier x Sacai висша мода Есен 2021

На 7 юли 2021 г. от централата на Maison’s в Париж сътрудничеството между Жан-Пол Готие и Читозе Абе, художествен директор на японската марка Sacai, разкри колекцията им висша мода Есен/Зима 2021.

За случая Жан-Пол Готие и Сакаи разкриват невиждана досега ефимерна капсулна колекция конфекция. Капсулната колекция е съставена от 8 части конфекция Jean Paul Gaultier x Sacai, включващи тениска и гамаши с принтове на татуировки, представени от Dr. Woo, преработена версия на емблематичния бомбър на Sacai и 3 „Enfants terribles“ тениски, допълнени с ексклузивния модел маратонки Nike VaporWaffle и лимитираната колекция на парфюма Classique, облечени с тюл с щампи на татуировки от Dr Woo.

След като показа последното си шоу миналата година, Жан-Пол Готие обяви нова стратегия за едноименния си лейбъл, като назначи Читозе Абе на Sacai като първи гост-дизайнер на марката. Японската дизайнерка най-накрая разкри своите творения за Jean Paul Gaultier, включвайки съвместна работа с Nike VaporWaffle.

Пристигайки с година закъснения, поради продължаващата пандемия, колекцията е комбинация от хибридния стил на Абе с фирмените корсети на Готие. Пистата, на която самият Готие седеше на предния ред, за да гледа, включваше редица забележителни облекла и аксесоари като ботуши на Пиер Харди и щампи на знаменития татуист Dr. Woo.

https://cdn.fashion.bg/img21/Dior04.jpg

Костюмите на Готие с тънки, бледи, успоредни линии са преработени с прозрачни платове и конструирани отново, за да създадат нов силует в стил Абе, който се поддържа заедно с корсетни топове. Илюстрациите на Dr. Woo се появяват върху поредица от дрехи, контрастиращи с подобни на палатки рокли. По-нататък се отличава обемно бомбър яке, носено върху тонална рокля, съчетана с ботуши в същия цвят. Трикотажните и денимните изделия следват подобна тема, докато много обсъжданите маратонки Nike се носят със сини бодита и рокли. Спектакълът завърши с японската дизайнерка, която се качи на сцената, за да се поклони, в тениска с надпис „Enfant Terribles“ – термин, който препраща към времето на Готие.

Вижте шоуто по-долу.

Някои от дизайните, като разпечатките на Dr. Woo, вече са достъпни онлайн.