Радослава Лазарова представи сватбена колекция Impressions

* Дизайнерката представи актуални предложения за булките пред гостите на наградите „БГ модна икона 2021“

Ивана Стоянова

Последната булчинска колекция Impressions на модна къща „Блинк” с дизайнер Радослава Лазарова беше представена по време на ревю-спектакъла, непосредствено преди наградите за най-стилни и успели българи – „БГ модна икона 2021“. Предложенията бяха презентирани на 8 юни 2021 г. във „Витоша Парк Хотел“ пред десетки ВИП гости и любители на модата.

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Радослава Лазарова сподели, че вдъхновение за колекцията е почерпила от многобройните си вълнуващи срещи с различни, интересни представителки на нежния пол. Дори сега, в сложните условия по време на covid кризата, тя призна, че продължава да твори именно заради тези булки, които също не се отказват.

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Роклите, които бяха показани са със закачливи мотиви, интересни съчетания на материи, силуети и цветове. За колекцията е характерно наслагването на материи и комбинации като тази на плътен жакард и нежна копринена органза. Колекцията е издържана в актуалната тенденция за цвят в булчинските рокли. Цветовата гама включва слонова кост, екрю, капучино, телесно, пепел от рози и пудра. Красивите пепелни цветове и телесните нюанси са както в детайлите и декорацията, така и в цялостната визия на роклите. Пастелните тонове дават възможност да изпъкнат изящните детайли, а нюансирането присъства както в материите, така и в декорацията.

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Дизайнерката Радослава Лазарова залага на различни комбинации от авторска дантела с 3D мотиви, ръчно инкрустирани кристали, мъниста, пера и ръчни солирани детайли. Роклите са истински букет от разнообразни силуети – едно от бижутата в колекцията е рокля 2 в 1, комбинация между силует „русалка“ и „принцеса“. Липсват набори в тоалетите, въпреки че са обемни. Пищността е в полите, при които има артистична игра на форми. Горната част е оформена от плътни и прозрачни корсети с градуирани чашки, чрез които изпъква женственствеността. Талията е деликатно подчертана, а полупрозрачните мотиви са комбинирани с красиви деколтета и голи женствени гърбове.

Блинк

Блинк

Блинк

Блинк

Снимки:

1. – 14. Предложения от колекция Impressions на модния бранд „Блинк“, презентирани по време на „БГ модна икона 2021“.

15. – 16. Радослава Лазарова на финала на ревюто си за представяне на колекция Impressions по време на „БГ модна икона 2021“.

17. Радослава Лазарова и проф. Любомир Стойков.

18. Радослава Лазарова преди началото на събитието.

19. Радослава Лазарова и проф. Любомир Стойков в бекстейдж преди събитието.

Фото:
Хайлайф / Академия за мода: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 16, 17, 18
Антон Марков / Академия за мода: 11, 12, 14, 15
Кирил Александров / Академия за мода: 2, 3, 9, 19