ТАНЯ ЯН СЪЗДАДЕ КОЛEКЦИЯ С НЕПРЕХОДНИ АУТФИТИ - BE TIMELESS

Ивана Стоянова

Ексклузивно за ревю-спектакъла на наградите „БГ модна икона 2021”, дизайнерката покорила модните подиуми в Милано и Казахстан – Таня Ян, представи част от най-новата си колекция "Be Timeless". Линията е вдъхновена от класическия силует през погледа на съвременната модерна жена. Всеки сет е метаморфоза и може да бъде превърнат от всекидневно облекло в изключителен вечерен тоалет, в комбинация с подходящите бижута. Материите, които присъстват в “Be Timesless” също носят послание за непреходност – букле, деним и плетива. Колекцията е насочена към модерната, активна жена, която знае как да подчертае стила, блясъка и красотата си.

Таня Ян

Таня Ян е намерила златната среда в работата си като дизайнер, коуч и стилист. Казва, че да си жена е привилегия и изкуство и изразява именно това в модните си колекции, като изключение не прави и “Be Timeless”. Дизайнерката винаги е искала да се занимавам с психология и мода, затова избира да се развива в тези две сфери.

Таня Ян

След като завършва средното си образование, започва специална коучинг програма в Лондон при един от най-добрите треньори в света по личностно развитие – Антони Робинс. След това дизайнерката се среща с Наталия Кобилкина и Академията за треньори и се влюбва в терапевтичната работа и арт-практиките. Така се и запознава с Елена Величкова – основател на института по арт-терапия в България. Работила е също и със Светлана Керимова, Лариса Ренар, Игор Незабатко и Лучия Джованини.

Таня Ян

Таня Ян

Таня Ян

Таня Ян

След време Таня Ян открива своята истинска любов – модата. Така идва и една специална за дизайнерката среща – с професор Любомир Стойков, чието обучение тя описва с думите „дълбочина, посока и стойност“. Дебютното ревю на Таня Ян с първата й колекция „Бягащата с вълци“, тя представя по време на модните награди „Златна игла 2018“. След старта на кариерата й, дизайнерката взима участие в много други формати, включително в международни спектакли, като седмиците на модата в Милано и Казахстан, и създава женските ателиета „Жената-хамелеон“, „Академия – мода“ и „Тайните градини на съвременните богини“.

Таня Ян

Таня Ян

Въпреки, че колекция “Be Timeless” е вдъхновена от непреходни аутфити и материи, на първо място за Таня Ян е уникалността на дрехите, които твори. Не случайно политиката на бранда й е да създава бутикови облекла, вдъхновени от докосването на различни платове, като всеки аутфит носи послание и притежава своя история.

Снимки:

1. – 6. Аутфити от колекция “Be Timeless”, представени по време на „БГ модна икона 2021“.
7. – 8. Таня Ян на финала на ревюто за представяне на колекция “Be Timeless” по време на „БГ модна икона 2021“.
Фото: Антон Марков / Академия за мода