Модни тенденции 2021 - изящни ръкавици

Наградите „Грами“ бяха триумф за изпълнителите, но за модните фенове те бяха и голямо събитие за представяне на нови модни тенденции, най-запомнящата се от които бяха ръкавиците. И Бионсе, и Били Айлиш, две от най-модните имена в музиката, излязоха на сцената в ръкавици. Те следват Синтия Евиро, която комбинира неоновозелената си рокля с чифт ръкавици на „Златен глобус“ по-рано този месец, и Аня Тейлър-Джой, която носеше прозрачни ръкавици в цвят бургундско червено на наградите на Critics 'Choice, потвърждавайки, че ръкавиците определено са хит.

Били Айлиш

В най-обсъжданото музикално видео миналото лято, WAP, Megan Thee Stallion и Cardi B носят сложни ръкавици с пера. А от Moschino до Dolce & Gabbana, ръкавици бяха забелязвани на многобройни модни подиуми през последните няколко сезона.

Изкуството имитира живота. През май 2020 г. на пътниците на някои летища в Обединеното кралство беше казано да носят ръкавици в опит да направят пътуването по-безопасно, докато на юлския ден маските за лице станаха задължителни в магазините, министрите признаха, че подобни мерки се разглеждат и за ръкавиците. Много от последните тенденции са вдъхновени от пандемията. Настоящата тенденция за носене на ръкавици „може да е свързана с Covid“, според поведенческия психолог проф. Каролин Мейр, автор на „Психологията на модата“ и основател на psychology.fashion.

Били Айлиш

Според Мейр обаче ръкавиците имат по-голяма привлекателност от тяхната асоциация с Covid. Те „добавят интрига, друга фокусна точка и могат да променят цялостния облик в нещо по-бляскаво и привлекателно“, казва тя. За нея най-интересното в ръкавиците на Бионсе са златните нокти, залепени отвън.