За новия сватбен сезон - 10 тенденции, директно от шоурума на дизайнерите

Текст и снимки: сп. БУЛКА

Независимо дали търси драматичен външен вид или минималистичен дизайн, модерната булка може да намери всичко, което иска в съвременната рокля. Сред тенденциите, които правят изявлениe са спускащи се воали от раменете, зашеметяващ гол гръб, асиметрията, наслояване на различни ефирни материи и присъствието на цвят. Фокусът на дизайнерите е върху комфорта и удобството, наред с иновативни и вълнуващи модни предложения в нюансите на бяло. Представяме ви топ 10 на актуалните акценти за новия сватбен сезон.

Булка

1. Съвременният дизайн все по-често включва интересни идеи, за да добави елемент на изненада към визията на булката. На гребена на модната вълна са воалите, спускащи се от раменете на роклята до земята - идеално решение за модерната булка, която иска да добави смел и артистичен щрих към външния си вид.

Булка

Булка

2. Голите гърбове се показват от няколко сезона, но в колекциите за 2021 са силно застъпени и дизайнерите представят  зашеметяващи предложения, които ще ви оставят без дъх. Превръщат и най-семплата рокля  в шедьовър.

3.  Повече от всякога модните творци се стремят да предложат многофункционалност на булките с модели, които бързо се трансформират в различни стилове. Такива са мини роклите или комбинезоните, покрити с подвижни поли. Предлагат опции две в едно и правят инвестицията изключително разумна.

Булка

Булка

4. Пелерините и допълнителните топове са идеалният начин да създадете две визии в сватбения ден - особено в хладния сезон. Шикозната и семпла рокля е изчистена и елегантна, а като добавите отгоре тип наметка, ще промените изцяло външния си вид. Изберете съчетание на различни материи.

5. Булките винаги търсят нови идеи за това как да очароват гостите си с неочакваното. Асиметричните рокли, които са сериозен тренд в колекциите за 2021 година са начин да впечатлите, особено, ако са с напластяване, вълни или нетрадиционни елементи.

Булка

Булка

6. Урбанистичният шик за модерната градска принцеса е без излишно разточителство. Предложенията в минималистичен стил впечатляват с  ефирна материя, драматично дълбоко деколте, ефектни ръкави тип камбана и дълъг шлейф.

7. В последните няколко сезона роклите със смъкнато рамо си проправиха път от тенденция към класика. Новост сега са балонените ръкави, които създават романтичен и желан облик на силуета.

Булка

Булка

8. Панделките, които красят роклите са в нова версия - на максимализма. Под формата на големи фльонги, те украсяват гърба, раменете или линията на талията с царствен акцент.

9. Забавни и игриви,  сватбените рокли в цвят като розово, синьо и руж са в графата "приключенски стил". С послание за булките, които не се страхуват да експериментират и търсят елемент на изненада с появата си пред олтара.

Булка

10. В светлината на прожекторите е и непреходната дантела. Дизайнерите залагат на красотата на плата, обема или формата, а не в много детайли по нея, поднасяйки ни поредната си доза вдъхновения.

КРЕДИТ ФОТОСЕСИЯ сп. БУЛКА:
Romantic & Chic

Фотограф: Цветан Игнатовски
Асистент фотограф: Александра Иванова
Модел: Зара Георгиева - Visages Models Group
Коса: Цецо Петков  за Salon Georgi Petkov
Грим: Петя Петкова за Dior
Бижута: Фортуна
С любезното съдействие на Hyatt Regency Sofia