Радостина Илиева: „Любовта към работата е това, което ми вдъхва сила“

* Дизайнерката на модния бранд “ALEGRA” представи новите си предложения по време на виртуална пресконференция
* * Колекция “SERENITY” 2021 изпраща послание да бъдем стилни и да запазим спокойствие

Дизайнерката на сватбения бутик “ALEGRA” Радостина Илиева представи най-новата си колекция “SERENITY” („Спокойствие“) 2021 по време на виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец“ и „Алма комуникация“. Предложенията на бранда - съчетание от красота, нежност и изящество, бяха показани с ефектна мултимедия, снимки и видео на фотографа Дилян Марков. Самата дизайнерка също презентира акцентите в колекцията и представи двете линии от нея - булчинска и официална, вдъхновени от меките тонове на природата. Радостина Илиева спонтанно и откровено разказа и за трудностите, които е имала при лечението си от COVID-19 и с колекцията си изпрати послание всички да запазим спокойствие в сложната ситуация, в която се намираме.

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

За дизайнерката на модния бранд “ALEGRA” водещият на пресконференцията проф. Любомир Стойков - председател на Академията за мода, заяви: „Радостина Илиева е ярък представител на новата генерация български модни творци. Като дизайнер на сватбен бутик “ALEGRA”, тя демонстрира впечатляващи умения да комбинира трите главни ценности в булчинския стил: уважение към традицията и класическата линия, намиране на ясните кодове на женствеността, нежността и романтиката, и използване на свежите знаци на модерността и емоционалния дух на времето. Стремежите на авторката към опростяване на силуета, редом с вниманието към малките, но съществени детайли са ключ към обяснението на нейния успех...“. Първи впечатления за колекция “SERENITY” 2021 журналистите научиха и от моделите, участвали в заснемането на фотосесията – Антоанета Боянова и Жаклина Братанова.

Дизайнерката Радостина Илиева създава своя моден бранд “ALEGRA” през 2009 г., заедно с майка си Галя Долапчиева. Първият бутик за сватбена и официална мода откриват във Варна, а през 2013 г. врати отваря и магазинът им в София. Характерни за изящните тоалети са ръчните инкрустации и висококачествени материи. При създаването на всяка една колекция дизайнерката Радостина Илиева се съобразява с актуалните модни тенденции, използвайки умело цветовите съчетания, качествените платове и прецизната кройка за постигане на желания силует.

Колекция “SERENITY” 2021 съчетава класически линии с нов модерен привкус. Цветовете са в нежни меки тонове на синьо, опушено лилаво и розов кварц, подсилени с камъни сваровски и ръчни инкрустации. При създаването на облеклата са използвани висококачествени материи, като коприна, френска дантела, италиански тюл, органза и фин жоржет.

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

Сватбената линия е предназначена за булката на 2021, която иска да бъде облечена в лека и фина рокля с дантелени елементи. Нежните буфан ръкави, които са сред тенденциите за следващия сезон, също присъстват в аутфитите, като им придадат по-голяма ефирност. В официалната част от колекция “SERENITY”, насочена към абитуриентите на 2021, се открояват креативният подход на дизайнерката Радостина Илиева. В основата на визиите е прецизността и иновативната структура на всеки детайл, съчетани с блясък и елегантност.

В края на пресконференцията Радостина Илиева обяви, че през 2021 година модният бранд планира създаването, освен на сватбени и официални облекла, и на бизнес линия за дамите. Г-жа Мила Захариева – председател на Business Lady club, също беше от гостите на виртуалното събитие и лично покани дизайнерката да представи линията си пред дамите-членове на бизнес клуба. Сред присъстващите имаше представители и на екипа, който участва в заснемането на фотосесията за колекция “SERENITY” – Антоанета Боянова (модел) и Кирил Александров (грим), които също споделиха своите впечатления.

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

ALEGRA

Снимки:

1. - 9. Предложения от официалната линия на колекция “SERENITY” 2021.
10. - 13. Предложения от сватбената линия на колекция “SERENITY” 2021.
14. Проф. Любомир Стойков и Радостина Илиева по време на фотосесия на колекция “SERENITY”.
15. Проф. Любомир Стойков, Радостина Илиева и Дилян Марков по време на фотосесия на колекция “SERENITY”.
Фото: Дилян Марков
16. Дизайнерката Радостина Илиева по време на виртуалната пресконференция.
17. Г-жа Мила Захариева - председател на Business Lady club, изказва впечатления за колекцията по време на виртуалната пресконференция.
18. Проф. Любомир Стойков води виртуалната пресконференция.