Аксел Харди представи колекция "DO WHAT YOU CAN"

* Новите предложения на дизайнерката бяха презентирани по време на първото в България “Phygital” ревю

Ивана Стоянова

Новата колекция за eсен-зима 2020/2021 на модния бранд Axel Hardy беше представена по време на първия по рода си в България “Phygital Catwalk”. Формата на презентиране беше физическо ревю на открито в Археологически музей – Велико Търново, но излъчено на живо в дигиталното пространство, достъпно за всички почитатели на марката. Колекцията носи името “Do what you can” („Прави каквото можеш“), вдъхновена от сложната ситуация, в която се намира модният свят с призив към всички да не се отказват, а правят каквото могат.

Аксел Харди представи колекция

Присъстващите, макар и онлайн, имаха възможността да се насладят на атрактивната и иновативна програма, която организаторите бяха подготвили. Моделите дефилираха с новите предложения на марката в красивите коридори на музея, а още в началото на събитието дизайнерката Аксел Харди – носител на Златна игла за модна иновация, сподели: „Както всеки дизайнер, аз искам да покажа своята нова колекция, затова направих всичко възможно това да се случи. Въпреки сложната обстановка не смятам, че трябва спираме да творим, да работим и да живеем живота си.“.

Аксел Харди представи колекция

Затова и колекция "Do what you can" е заредена с положителна енергия. Освен посланието „да правим каквото можем“ в ограничителните условия на пандемия, за новите си предложения дизайнерката Аксел Харди е направила селекция от смели и провокативни  комбинации. Присъстват палта в свежи цветове, пепит,  ярки  и пастелни карета, както и рокли от букле, кадифе, тафта и каре. Материите са пухкави и меки в цветовете глетчер, циклама, червено, екрю. Сред предложенията има и аутфити от много фини плетива във флорални и леопардови принтове.

Аксел Харди представи колекция

Колекцията е пъстра и разнообразна заради полъха на пънк и готик субкултурите в модата, пречупени през призмата на дизайнерката. Всеки един тоалет, който присъства в “Do what you can” e като хамелеон и може да се адаптира към различни стилове. Една рокля може да бъде част от бунтарска пънк визия, допълнена от съответната прическа, грим и аксесоари, но може да е и напълно подходяща за всекидневието.

Характерно за творческия стил на дизайнерката Аксел Харди е работата с естествени материи като алпака, кашмир, вълна, памук и вискоза, а комбинациите на платове като кадифе, тафта, еластични карета, едро тъкан пепит и ръчно тъкани карета с плетивата са емблематична за марката.

Аксел Харди представи колекция

Аксел Харди представи колекция

За атрактивното представяне на колекцията се погрижиха: Станислав Гайтанджиев от „Фризьорницъ-Щастливите Ножици“, който направи прическите на моделите в стил „пънк“. Гримьор на събитието беше Деян Христов, който обича да експериментира, създавайки от натурални и изчистени визии, до нестандартни и editorial. За заснемането отговаряше младият фотограф и кинематограф Васил Косев, а в манекенския състав участваха Андроники Първанова, Емили Димитрова, Джулия Тодорова и Деян Христов.

Аксел Харди представи колекция

Аксел Харди представи колекция

Аксел Харди представи колекция

Снимки:

1. - 3. Аутфити от новата колекция на Аксел Харди.

4. Аксел Харди с екипа, осъществил “Phygital” ревю-спектакъла.

5. - 7. Аутфити от новата колекция на Аксел Харди.

8. Аксел Харди с екипа, осъществил “Phygital” ревю-спектакъла пред бутика на марката във Велико Търново.

Фото: Васил Косев