Как да изберем блуза, с която да изглеждаме ефектно

Блузата е дреха, с която може да създавате модерни и шик визии за всеки повод. Без проблем може да я съчетаете с любимата си пола или пък чифт дънки. Тогава защо отдавате предпочитание на изчистените модели, които са едноцветни и с които сякаш сте част от фона? Не го правете!

Дамска блуза

Тази есен обогатете гардероба си с няколко страхотни дамски блузи, с които ще изглеждате ефектно. Струва си да направите тази крачка. Тя ще разкрепости строгия ви начин на обличане, ще внесе в него доза романтика – толкова голяма, колкото позволите, а също така и сексапил. Готови ли сте? Ние, да!

Сред основните тенденции тази година са блузите от атлас, шифон, с класическа кройка и с обемни ръкави и волани. Отделно внимание е отделено на деколтето. Ще попитате за актуалните цветове – такива са пастелните тонове, но су приемат с отворени обятия всякакви апликации и крещящи принтове. С други думи, всяка блуза от колекциите на Guess и Desigual ще трансформира облеклото ви на мига.

Да въведем малко примери. Тази есен задължително си купете блузи:

- С акцент на ръкавите

Супер модерни през следващите месеци ще бъдат всички блузи с пищни ръкави. Може да избирате според собствените си предпочитания – къси, дълги или пък нетипична дължина. Всичко, което добавя екстравагантност към визията ви, е добро решение.

С какво да носите своята нова блуза с ефектни ръкави? Тя ще си подхожда с пола миди и дори мини. Предвид захлаждането, което се задава, може да я носите с любимите си дънки и панталони в комбинация с едноцветни маратонки. Тази елегантна блуза стои добре и с панталони тип клеш.

- С голи рамене

Дайте свобода на въображението си и изберете за този сезон няколко блузи с голи рамене. Да, температурите се понижават, но това не означава, че трябва всички да ходим с дебели пуловери и поло. С такава блуза ще изглеждате по-романтични, загадъчни, чувствени и освен това визуално облеклото ви ще бъде по-леко. Отличен избор, ако след края на работния ден, имате уговорена среща с любим човек.

Блузата с голи рамене е подходяща за ежедневно носене. Съчетавайте я смело с дънки, панталони и пола с изчистен дизайн. Основният акцент трябва да пада върху нея.

- От прозрачна материя

Само може да спечелите, ако изберете да обновите гардероба си с няколко блузи от прозрачна материя. Този смел елемент от облеклото ще добави щипка елегантност, изисканост и привлекателност. Моделите от шифон задължително носете с добре подбран топ или сутиен. Съчетавайте ги с поли, като е препоръчително последните да не бъдат с твърде смела кройка.

При създаването на всяка своя визия не се бойте от многослойността и декоративните решения. С блуза на точки от прозрачна материя ще изглеждате ефектно. Тя няма как да не отива на дънки с висока талия. Пробвайте и ще се убедите!

Прозрачните блузи от коприна и органза, както и друга лека материя, са идеална възможност да създавате романтични визии, а също така и класически. С тях ще изглеждате безупречно в бизнес костюм.  

- От коприна

И накрая няма как да не споменем коприната като основна материя. Тя е призвана да бъде неизменна част от женския гардероб. Изберете модел, който е малко по-свободен, с копчета и с дълги ръкави. Оттам насетне може да го съчетаете с каквото пожелаете. Копринена блуза носете смело както в офиса, така и по време на разходка. Тя е супер комфортна, независимо дали сте избрали костюм или дънки.