7 неща, които правят жената красива, а гримът не може

Много жени смятат, че ключът към красотата им се крие в торбата с грим. Има милион и една причини, поради която жените вярват в това: те се оценяват по външния си вид.
Тази оценка се дава от медиите, насърчавайки ги да мислят, че само красотата и печеленото на пари са главните причини за това, една жена да изглежда красива. Истината е, че да си красива не идва от червилото, спиралата или четката с руж. Ето защо сайтът за модерната българска жена За нея, дава няколко важни съвети за жените:

1. Нейните страсти

Жената, която е без страст, е една скучна жена. 

Понякога животът ни може да поднесе много неща и изведнъж да промени много важни етапи в него. За жената е трудно да намали скоростта и да отдели време, за да прави нещата, които наистина й доставят радост, но когато тя загуби страстта и насладата в живот си, това не е никак привлекателно.

Жена, която отделя време да следва своите страсти, каквито и да са те, разбира, че животът е твърде ценен, за да води един скучен начин на живот.

Жената, която се радва на всичко, което животът може да  й предложи, а не само на партньора или връзките си, е жена, на която другите се възхищават.

Защо? Защото страстта е заразна. Наблюдаването на някой, който преследва мечтите си, е почти най-красивото преживяване, което хората могат да открият в него.

7 неща, които правят жената красива, а гримът не може

2. Нейното състрадание

Жената със студено сърце може да се обича, но кой я обича? 

Помисли за това. Ако една жена не е в състояние да се съчувства на другите, кой ще съчувства на нея? 

Състраданието, независимо дали една жена е майка, съпруга, колега, ментор или приятел, е лепилото, което кара много хора да искат близост.  Въпреки че погълнатите от себе си знаменитости се крачат с грим на корици на списания, повечето мъже не намират това за привлекателно. Реалността е, че ако една жена се обича повече, отколкото е способна да обича друг, то тя може да привлече мъж само с красота. Жена, която разбира как да дава и получава любов, е много по-желана от жена, която привлича само с красота.

3. Нейният ум

В нашата култура има популярен мит, че красивата жена не е умна.  Всъщност този стереотип осъжда жените по два начина, защото изводът е, че умните жени не са красиви. 
Това не е така. Жена, която не отделя време да усъвършенства ума си, е нещо, което всеки ще забележи.
Пренебрегването на нечий интелект е подобно на фразата: „Не е нужно да разбирам света - светът трябва да ме разбира!“ Животът не работи така. Стремежът към знание и истина е не само привлекателен, но и съществен за нашето съществуване. 

Знанието е овластяване, а овластяването е секси.

4. Нейният забавен дух

Жената може и ще вкуси разочарование в живота си, както всички останали.  Въпросът е, че чувството за приключение и признателност за всичко, което животът може да предложи, е по-привлекателно, отколкото да слушаш някой да се оплаква.

Ако една жена не може да се отпусне достатъчно, за да направи спонтанна разходка с детето си или да изпее любимата си песен под душа, кой ще иска да бъде с нея? 

5. Нейната устойчивост

Нищо не е по-красиво от жена, която не се отказва пред нищо. Упоритостта, независимо дали е в кариерата, брака или физическото здраве, е вдъхновяваща. 
Светът обича бойците. Моля, не разбирайте това  погрешно. Това не е призив за оръжие или водене на битка с някой. Борбата за това какво да вечеряте или кой филм да гледате след това не е хубаво. 

Устойчивостта не е свързана с контрола на жената или отказа да предостави пълен контрол над себе си на някой. Става въпрос за вярването, че животът никога не може да я победи, освен ако тя не си позволи да бъде победена. Това е красиво и такава жена привлича към себе си мъже.

6. Нейната увереност

Говорейки за красота, нека поговорим и за увереността на една жена. Има тънка граница между хваленето и увереността, споделят също от онлайн списанието за жени www.zaneq.bg. Търсенето на похвала в името на егото не е просто егоистично - това е грозно. 

Увереността не е в това да искаме другите да ни забележат и да ни казват колко добре изглеждаме, говорим, мислим или действаме. Увереност е когато жена,  се чувства горда от това как изглежда, говори, мисли или действа. Жена, която не се нуждае от успокоение на другите, за да й помогнат  да почувства дори по-красива.

Привлекателно, е да се чувствате уверена в себе си и да знаете, че ще се справите с всичко.

7. Нейната енергия

И накрая, най-красивото качество на красивата жена може да бъде обобщено от общия ефект на всичко по-горе. Това е нейната енергия. Жена, която има несравнима жизненост, е нещо, което привлича всеки мъж.

Когато една жена следва своята страст, проявява състрадание, развива интелекта си, запазва усещането за приключение, отказва да се откаже и вярва, че е достойна, тогава нейната енергия ще бъде искрата, която озарява всички и всичко около нея.