5 съвета как да носиш тениска със стил

Тениска

Тениската. Любимата дреха на всеки мъж. Лесна за комбиниране, удобна за носене и ефектна. А някои от тях дори не изискват гладене. Нека обаче стилът да не отстъпва място пред комфорта и удобството. Не е нужно да сваляте нивото, само за да ви е удобно. Можете да носите тениска и едновременно с това да изглеждате добре, ако спазвате следните 5 съвета:

Съвет 1: Размерът ИМА значение

При тениските не важи принципа „Колкото по-голяма, толкова по-добре“. Вие избирате дреха, а не палатка, така че се придържайте към размерите, които съответстват на фигурата ви.

Ако сте размер XL, не посягайте към XXL, защото това ще ви направи да изглеждате още по-едри. Кройката трябва да е по тялото ви, без да е прилепнала. Извивката на раменете да е по вашите, а не по-навън или по-навътре, ръкавите да са обхващат ръцете ви като в прегръдка, без да ги притискат, а дължината да тениската да стига средата на ципа на дънките.

Съвет 2: Тениски във всички цветове на дъгата, без да забравяме черното

Тениските трябва да са много и във всички цветове. Ако за последно сте си купували тениска преди 5 години, е време да започнете да подменяте гардероба си. Стартирайте с основните цветове за тениски – бяла, черна, сива и тъмносиня. Те се комбинират лесно и са подходящи за полуофициални случаи, в които трябва да се носи сако или блейзер.

Заредите ли гардероба си с тези основни цветове, вече можете да се равихрите въображението и модния си вкус и да си поръчате тениски във всякакви цветове. Не се страхувайте и от щампите, декоративните ципове и всички други елементи по тениската, които казват „Вижте ме, това съм аз!“.

Съвет 3: Четете внимателно етикета на тениската

Материята на тениската е от изключителна важност както за комфорта при носене, така и за силуета. Избирайте тениски с максимално високо съдържание на памук, най-добре да е 100% Добавянето на еластан прави материята по-лека и по-издръжлива, формата на дрехата се запазва по-дълго и не се мачка толкова лесно. Ако обаче съдържанието на изкуствени материи е прекалено високо, тениската няма да е комфортна за носене.

Съвет 4: V или U

Формата на яката – V образна или обла, определят различния стил на тениската. V-образните яки на тениските са подходящи за по-ниски, набити мъже. Тази форма удължава оптически тялото и врата.

Ако сте с едро телосложение, също можете да заложите на V-образното деколте, за да издължите фигурата. Облото деколте пък създава илюзия за по-широки рамене и прави тялото по-пропорционално.

Съвет 5: По-добре отвън, отколкото вътре

Законът позволява втъкването на тениската в панталона само при отрицателни температури и ако отгоре имате пуловер, който при никакви ситуации няма да съблечете.

Във всички останали случаи е по-добре да носите тениската над панталона. Когато е избрана в правилния размер, тениската пада свободно покрай тялото и няма излишен плат от двете страни на талията. Освен това пуснатата отгоре тениска издължава силуета и прави всяка фигура да изглежда по-елегантна.

Бонус съвет: Винаги перете според инструкциите и сушете наопаки

Колкото и хубава тениска да си поръчате, ако не се грижите добре за нея, тя съвсем скоро ще изгуби качествата си. Сортирайте прането си на тъмно, бяло и цветно. Така ще избегнете риска бялата ви тениска да порозовее, защото е прана заедно с червената.

Винаги четете етикета за правилната температура на пране и сушете тениските наопаки, ако простирате навън. Слънцето кара цветовете бързо да избеляват, а материята да се къса.

Всякакви варианти на тениски можете да поръчате онлайн от сайта на Bolf.bg