Защо всички се връщат към романтичните романи във време на криза?

Пандемията от COVID-19 подложи човечеството на истинско предизвикателство, а почти цялото земно кълбо влезе в състояние на рядко виждана досега по мащабите си карантина. Всички ние бяхме принудени да променим начина си на живот, съобразявайки се с новата, не толкова красива реалност. Мнозина от нас намериха спасение в книгите и това е съвсем разбираемо. Ако истинският свят не ти допада, защо не се пренесеш в други светове, подвластни на по-приятни емоции?

Сред най-предпочитаните романи, разбира се, бяха романтичните такива - книгите, които винаги ни зареждат с позитивизъм и ни карат да копнеем за едно по-красиво “утре”. Защото не е ли именно любовта силата, която ни позволява да преминем през всяко едно препятствие пред нас, независимо от големината му? “Любов” винаги е верният отговор. В тази статия ще ви представим няколко страхотни романтични романа, с помощта на които бихте могли да преминете и през тази криза от историята на човечеството.

Да, ситуацията не е никак приятна, но в никакъв случай не е сега моментът да се отчайваме и да губим почва под краката си. Нали?

Романтични романи

“Шепа врани” от Джоан Харис

Тя е дива и безименна. Живее не в града, а сред дърветата, вълците и билките. Далеч от цивилизацията и напълно подвластна на природата. Но какво може да я отведе в града - там, където всичко е различно от това, което познава? Единствено любовта, разбира се. А когато се озовава в градския капан, тя трябва да впрегне цялата си мъст, за да избяга и да се върне обратно.

“Парижка тайна” от Карън Суон

Париж - града на любовта. В един стар апартамент, заключен от десетилетия, се намират купища безценни произведения на изкуството - Реноар, Матис, Дали, Писаро и други. Флора пристига от Лондон и има честта първа да влезе в старото жилище, за да опише откритите там съкровища. Картините обаче не могат да минат на търгове, ако не се разбере историята им - кой ги е събирал и защо са били оставени там. Така Флора се забърква с богатата фамилия Вермей, за да стигне до истината. Дали пък на ъгъла не я очаква и нова любов?

“Един ден през декември” от Джоузи Силвър

Лори не вярва в любовта от пръв поглед, докато един ден не вижда привлекателен мъж от прозореца на автобуса. Само за секунди тя осъзнава, че това е Единствения - мъжът, с когото трябва да прекара живота си. Неизвестният мъж обаче не успява да се качи, а автобусът потегля. Година по-късно, Лори отново ще го срещне, но този път обстоятелствата, които са ги събрали, правят любовта им невъзможна. Дали все пак няма да се намери решение?

“Да обичаш като Артуро Кинер” от Мигел де Леон

Любовта между Артуро Кинер и Алехандра Минео е изпепеляваща, точно като във филмите. Историята им ще ви отведе към един от красивите канарски острови на Испания, обхващайки шест десетилетия от историята на тази вълнуваща страна. Ще бъдете въвлечени във враждата между две фамилии, а буреносни страсти и кървави
отмъщения ще ви държат нащрек във всеки един момент.

Романтични романи

“Пожелай си звездите” от Колин Коуман

Попи Блум е едно от онези млади момичета, които имат предварително начертан план за живота си - следване в университет, работа по специалността и семейно гнездо, изградено с красивия ѝ приятел. Когато обаче неочаквано е зарязана, Попи се озовава без работа и без жилище. Всичко за нея се променя в момента, в който случайно се среща със старата си приятелка Лиан. Същата Лиан, по чийто брат Попи винаги си е падала…

“Догодина в Хавана” от Шанел Клийтън

Писателката Марисол Ферера е от кубинско семейство, напуснало страната по време на Революцията. Последното желание на нейната баба обаче е Марисол да разпръсне прахта ѝ на родна земя. Младата жена няма друг избор, освен да изпълни волята ѝ. Марисол се озовава в Хавана, където дълго пазени тайни ще изплуват, а самата Марисол ще срещне непознат, но енигматичен мъж. Мъж, който обаче също крие своите тайни.

“Луди богаташи” от Кевин Куан

Рейчъл Чу и Никълъс Йънг са съвсем нормална нюйоркска двойка, по нищо неразличаваща се от повечето останали влюбени в големия град. Всичко за Рейчъл обаче се променя, когато тя приема предложението да посети родната страна на Никълъс - Сингапур. Изведнъж младото момиче ще разбере, че Никълъс е истинска знаменитост в родината си, а семейството му е сред най-богатите в страната. За Рейчъл това е изцяло непознат и нов свят, към който тя трябва да се адаптира възможно най-скоро.