Сламените шапки на звездите

С наближаването на лятото се замисляме за летните дрехи и аксесоари, както и за почивка на морето, в планината или само на басейнa. Със сигурност освен бански, ще са ни необходими качествени слънчеви очила и шапка. Шапката може да се носи всеки ден. Много популярни дами са я превърнали в стилен моден аксесоар.

Този сезон отново ще са актуални различни видове сламени шапки. Ще преобладават в голямо разнообразие от цветове, но най-търсени ще бъдат в бежово, бяло и черно. А ето и кои звезди са ги предпочели.

1. Меган Маркъл
Съпругата на принц Хари и американска актриса се откроява със стила си, въпреки че го съвместява със строгия кралски протокол. Тя носеше свободна дълга рокля Shoshanna Gruss, сандали Sarah Flint и бяла сламена шапка тип бомбе с черна лента на марката Madewell по време на благотворителния турнир по поло в графство Баркшър през 2018 г. Това накара хиляди жени да си купят същата шапка. Тя все още е модерна за носене през лятото. Може да се намери в бяло и черно, бежово, синьо, жълто и други цветове. Съчетава се както с ежедневното спортно-елегантно облекло, така и с бански.

Меган Маркъл

Меган Маркъл

2. Рийз Уидърспун
В образа на главната героиня в „Професия блондинка 4“ актрисата не носи сламена шапка, но в реалния си живот често я употребява. Тя е споделила няколко снимки в Instagram от почивката си в Нова Зеландия по случай Деня на Земята. От тях се вижда, че е с тъмносини дънки, риза с къс ръкав на черти и кафява сламена шапка.
А с любимата си карирана рокля, Уидърспун обича да носи и плетена шапка с по-широка периферия.

Меган Маркъл

Меган Маркъл

3. Ванеса Хъджинс
Ванеса не се разделя със сламените шапки, докато е в градината. Тя е споделила в Instagram-а си серия от снимки, направени по време на изолация. На някои от тях е с ленен панталон с висока талия, шарено горнище на бански и светлокафява плетена шапка: „Облякох се така, сякаш ще излизам някъде“, пише тя.
На други чете книга, седнала върху одеяло на тревата. Косата ѝ е сплетена на две опашки и носи сламена капела с тъп връх.

Меган Маркъл

Меган Маркъл

4. Миранда Кер
Австралийският модел има фигура, на която всичко ѝ отива. Тя е избрала нарязани дънки, спортна тениска на ленти и широка сламена шапка с черна лента за един от уикендите си. От снимките ѝ в Instagram се вижда, че обича и черните плетени капели.

Меган Маркъл

Снимки:

1. - 2. Меган Маркъл

3. - 4. Рийз Уидърспун

5. - 6. Ванеса Хъджинс

7. Миранда Кер