Дизайнерката Летиция към абитуриентите: Нека изживеят този свой миг запомнящо се!

Първолета Иванова - Летиция е много деен човек и се занимава с доста неща - от дизайнер на модна къща Чарлино, собственик на семеен хотел, агенция за декорация и кетъринг до сценограф в държавната опера в Русе. Тази нейна активна дейност идва от разнородните й интереси. Чаровната красавица има четири висши образования - Мода и моден дизайн, Мениджмънт, Сценография и Публична администрация. Всяка година тя радва множество абитуриенти с оригинални и запомнящи се тоалети, които изработва по поръчка специално за тях. Разговаряме с нея във връзка с необичайната ситуация покрай баловете тази година.Първолета Иванова - Летиция

Тази година е доста трудна за абитуриентите и дизайнерите на бални рокли. Разкажи ни какво се случи с твоите клиентки. Имаше ли отказани поръчки?

В модната палата традиционно започнаха да се приемат поръчки за абитуриентски тоалети още от ноември миналата година. На този етап нямаме анулирани поръчки на абитуриенти и продължаваме да изпълняваме моделите на рокли и костюми, но разбира се, при някои абитуриенти настъпиха промени във изначалния поглед как трябва да изглеждат и при какви условия ще протече отбелязването на едно такова тържество.

Въпреки всичко при по-голямата част от абитуриентите, на които сме приели поръчка за реализиране на празничния дрескод в този ден, не са настъпили промени. Те продължават да желаят това, което са си намислили още от деня, в който са ни потърсили - официални рокли в различни комбинации на материи - сатени, коприни, много дантели.

Какви са модните цветове при балните рокли за 2020?

Актуалните цветове варират от светлите тонове на розово, синьо и разбира се тъмно зелено, винаги забележимото червено. Не подминаха и гарвановото черно.

Първолета Иванова - Летиция

Как мислиш, дали ще имат възможност абитуриентите да изпитат тръпката на абитуриентския бал?

Всички те ще празнуват  и ще отбележат своето дипломиране с парти, на което ще присъстват семействата, роднини и близки приятели. За първи път усетих в очите на родителите едно задоволство от развоя на ситуацията тази година, защото те ще могат да се насладят цяла вечер на компанията на абитуриента - вие знаете, че обикновено родителите ги виждат за час и след това те отпрашват с мръсна газ към съученици и организираните мероприятия в училище и ресторанти.

Подкрепяш ли изпращането на зрелостниците в училищните дворове?

Събитието абитуриентски бал на нашите географски ширини не бележи просто края на средното образование. У нас е много повече от празник. Понякога извън нормата и често извън стандарта за тържество. Свидетели сме на пищни облекла и церемонии през последните години. На абсурди, но и на стил. Всичко зависи от манталитета, а в много случаи и от класата на родители и учители. Най-вече виновника на празника определя това. Тази година обаче при тях нещата са различни.

Първолета Иванова - Летиция

Ние вече чуваме броенето от 1 до 12  по улиците - свирки, клаксони и  глъч..... Мисля, че всеки от тях, а и дружно заедно ще си го отпразнуват по начина, по който го чувстват.
Изпращането в училищните дворове ще се случи при едни или други условия и така е редно, защото това бележи края на един изминат път.

Какъв е твоят съвет към абитуриентите?

Дипломирането на средно образование е един път в живота и то трябва да се отбележи, разбира се при спазване на всички мерки за безопасност. Нека изживеят този свой миг запомнящо се!

Първолета Иванова - Летиция

Снимки: Дизайнерката Първолета Иванова - Летиция
Фото: Личен архив